Zorg ervoor dat de leningbetalingsbeschermingsverzekering niet bij de lening is inbegrepen

Hoewel u zeker moet overwegen om een ​​verzekering tegen betaling van een lening af te sluiten, omdat dit een waardevol bezit kan zijn, moet u ervoor zorgen dat u geen polis afsluit bij hetzelfde bedrijf dat uw lening verstrekt. Soms voegen grote kredietverstrekkers het beschermingsbeleid toe zonder de persoon te vragen of ze de dekking willen of nodig hebben. Het op deze manier afsluiten van een polis voegt niet alleen enorme kosten toe aan de kosten van de lening, maar kan er ook toe leiden dat u geld verspilt aan een nutteloze polis die niet zou uitbetalen als u deze claimt.

Van grote kredietverstrekkers is bekend dat ze premies vragen die de kosten van een goedkope lening bijna kunnen verdubbelen. Ze tellen niet alleen de totale kosten van een polis op bij het bedrag dat u leent, ze vullen het ook aan en voegen rente toe aan het totale bedrag. De kredietverstrekkers die proberen de kredietnemer ervan te overtuigen dat de lening afhankelijk is van het afsluiten van een leningbetalingsverzekering, zijn niet waarheidsgetrouw. Sommigen vragen je misschien om het bedrag dat je leent te beschermen, maar je hoeft geen betalingsverzekering af te sluiten bij de leningverstrekker. U kunt ervoor kiezen om bij een gespecialiseerde aanbieder te shoppen en goedkopere offertes te vergelijken.

Een onafhankelijke aanbieder kan u tot 80% besparen in vergelijking met een high street kredietverstrekker. Tegelijkertijd kan een zelfstandige aanbieder al het advies geven dat u nodig hebt om ervoor te zorgen dat u weet dat het product geschikt is voor uw omstandigheden. U moet bijvoorbeeld oppassen voor uitsluitingen zoals het hebben van de pensioengerechtigde leeftijd, langdurig ziek zijn, alleen in deeltijd werken of als zelfstandige werken. Dit zijn veelvoorkomende uitsluitingen, maar er zijn uitzonderingen. Zo kunnen zelfstandigen nog steeds in aanmerking komen voor een polis als ze buiten hun schuld om moeten stoppen met ondernemen. En als u een reeds bestaande medische aandoening heeft, maar deze de afgelopen twee jaar niet opnieuw is opgedoken, kan een polis geschikt zijn.

Leningbeschermingsdekking zou de verzekeringnemer een belastingvrij inkomen opleveren zodra hij gedurende een bepaalde periode zonder werk is geweest. De exacte tijdsperiode hangt af van de provider, maar ligt meestal tussen dag 30 en 90 van voortdurend niet in staat zijn om te werken. U heeft dan 12 tot 24 maanden gemoedsrust, zoals aangegeven in de kerngegevens van de dekking.

Ook bij het online afsluiten van een lening moet je erg op je hoede zijn. Op deze manier kan ook een leningbetalingsbeschermingsverzekering worden toegevoegd. Uit een recent onderzoek door een populaire waakhond bleek dat van de 41 offertes voor leningen, 24 daarvan de verzekering bevatten. De meeste van hen gaven ook aparte offertes voor zowel met als zonder verzekering. Bij het online aanvragen van uw offerte moet u vaak zelf een vakje uitvinken of naar een andere plaats doorklikken als u geen verzekering bij de lening wilt, wat vaak verwarrend is. Sommige kredietverstrekkers hebben nu echter ingestemd met het wijzigen van de vooraf aangevinkte box-methode. Zorg ervoor dat u bij het online aanvragen van een lening altijd de pagina Veelgestelde vragen leest, zodat u weet of bescherming is inbegrepen in de kosten van de lening.