Zijn autodealers de beste manier om uw auto te financieren?

Autodealers zijn niet de beste keuze als het gaat om het afsluiten van autoleningen. Dit komt omdat ze een bepaalde rentevoet op uw autofinanciering vaststellen nadat ze uw werkelijke kredietscore hebben berekend. Wat uw credit score ook is; goed of slecht, ze zullen het gebruiken om de periode van terugbetaling van de lening en natuurlijk uw rentepercentage te bepalen. Er zijn echter enkele dingen die u in gedachten kunt houden om het beste aanbod van autodealers te krijgen.

Alternatieven voor financiering

Een ding dat u altijd in gedachten moet houden, is dat het niet uitmaakt wat de autodealer u aanbiedt; als u heeft besloten om de financiering niet van de dealer te krijgen, moet u dat niet doen. Er is een grote verscheidenheid aan opties beschikbaar. Banken kunnen ook een goed alternatief zijn en er zijn veel andere niet-conventionele kredietverstrekkers die je nog niet bent tegengekomen.

Dingen om te overwegen

Een belangrijk ding dat u moet onthouden, is dat de autodealer u verschillende aanbiedingen zal doen. Ze zullen hun best doen om u over te halen om autofinanciering van hen te krijgen, maar er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden voordat u het aanbod goedkeurt of afwijst.

Het eerste dat u moet doen, is het bedrag vergelijken dat u aan hen betaalt wanneer zij uw lening financieren en de prijs van de auto als u contant betaalt. Het verschil tussen de twee bedragen geeft u een globaal idee of de lening handig zal zijn of niet.

Zodra u deze informatie heeft, moet u met uw geldschieter praten en hen om een ‚Äč‚Äčlening vragen die zij voor u kunnen krijgen, als u contant of vooraf betaalt. Als ze echter geen lening kunnen vinden die u zoekt en er is een aanzienlijk verschil, dan moet u op zoek gaan naar alternatieven.

Extra informatie

Er zijn veel andere dingen waarmee u rekening moet houden wanneer u besluit uw auto te financieren met behulp van autodealers. Het eerste is het jaarlijkse percentage, dat ook bekend is ad APR. Het helpt u bij het bepalen van de rente die u elk jaar moet betalen en het wordt berekend door een paar bepaalde stappen of processen te volgen. Om het JKP te berekenen, moet u de jaarlijkse rente vermenigvuldigen met het bedrag dat u als lening hebt afgesloten.

Ten tweede moet u de toekenningsvergoeding betalen, ook wel administratieve vergoeding genoemd. Dit zijn de kosten van de kredietverstrekkers, die niet zijn inbegrepen in de bovengenoemde APR. Daarnaast moet u ook de totale tijd voor uw leningaflossing vinden, zodat u het bedrag van uw maandelijkse termijnen kunt berekenen. Als u eenmaal weet hoe lang u uw leningen moet terugbetalen en hoeveel u moet betalen, kunt u eenvoudig plannen wanneer en hoe u gaat betalen. Planning zal u ook helpen beslissen of u een aanbetaling nodig heeft of niet. Ten slotte moet u ervoor zorgen dat u de algemene voorwaarden van het contract hebt gelezen voordat u ondertekent.

Zodra u een autodealer heeft gevonden die u de autofinancieringslening biedt waarnaar u op zoek bent, kunt u beginnen met plannen en ontspannen dat u uw autoleningen hebt geregeld.