Zet uw onbenutte woning in gebruik en vraag een hypothecaire lening aan

Een hypothecaire lening is een vorm van financiering voor uw persoonlijke of zakelijke doeleinden. Het bijzondere van een hypothecaire lening is de zekerheid die u moet verstrekken om gebruik te kunnen maken van de lening. U kunt het onroerend goed dat u bezit eenvoudig gebruiken om financiering aan te trekken voor een onroerend goed dat u van plan bent te kopen of om aan uw zakelijke vereisten te voldoen. Er zijn verschillende omstandigheden waarin u financiering van buitenaf moet aantrekken. Banken en financiële instellingen bieden een verscheidenheid aan financieringsopties waaruit u kunt kiezen. Met concurrerende rentetarieven en flexibele aflossingstermijnen, kunt u een lening krijgen voor zowel persoonlijke als zakelijke doeleinden. U kunt gebruikmaken van een hypothecaire lening voor de uitbreiding van uw bedrijf, aankoop van machines of installaties, projectfinanciering, aankoop van nieuw onroerend goed, uitbreiding van de markt.

Aangezien het een beveiligde lening is, is het van essentieel belang om een ​​woning tegen deze lening te hypotheken. U kunt uw ongebruikte eigendom hypothekeren en er financiering voor aantrekken. Het kan elk onroerend goed zijn dat u bezit en het geleende bedrag zal worden beveiligd tegen het onroerend goed dat is gehypothekeerd, wat betekent dat u een hoger geleende bedrag kunt ophalen. Het onroerend goed kan een land, een gebouw, een appartement, een commercieel gebouw, een fabriek, een winkel, een boerderij, een hotel, een pension, een verpleeghuis of een industrieel pand zijn. Een hypothecaire lening kan worden aangepast aan uw vereisten en wordt geleverd met verschillende voordelen, zoals een lagere rente, een hoger leningbedrag en een langere looptijd. Verder kunnen zakelijke entiteiten en zelfstandigen aanspraak maken op belastingvoordelen.

Een hypothecaire lening is beschikbaar voor bedrijven, handelaren, dienstverleners, fabrikanten en zelfstandigen. Voor een hypothecaire lening moet de aanvrager een bewijs van inkomen, een identiteitsbewijs en een adresbewijs overleggen. Daarnaast is het belangrijk om documenten van het onroerend goed in te dienen en er ook voor te zorgen dat het onroerend goed is verzekerd tegen gevaren zoals brand. In het geval van gezamenlijk bezit van een onroerend goed, worden de mede-eigenaren de mede-aanvragers van de lening. De waarde en ouderdom van het onroerend goed zijn de belangrijkste criteria voor de goedkeuring van de lening. Op basis van hetzelfde, en de marktwaarde van het onroerend goed, wordt de lening gesanctioneerd. Zodra de aanvraag is verwerkt, zal de bank of financiële instelling een taxateur aanstellen die de marktwaarde van het onroerend goed zal bepalen en op basis daarvan zal het geleende bedrag worden gesanctioneerd. Meestal wordt 60% van de waarde van het onroerend goed gesanctioneerd als een leenbedrag. De looptijd van deze lening is langer vanwege de hogere waarde en dit stelt de lener in staat om deze in de loop van de tijd in regelmatige termijnen terug te betalen. Het wordt geleverd met een flexibele looptijd tot 180 maanden en een leenbedrag tot Rs.15 crore.

Bij een beveiligde lening is het belangrijk om de termijnen op tijd te betalen. Aangezien het onroerend goed aan de Bank is gehypothekeerd, kan de Bank de eigendom overdragen in geval van regelmatige wanbetaling van de termijnen. De bank zal ook een aanmaning voor de betaling verstrekken en als dezelfde opnieuw in gebreke blijft, moet de bank het onroerend goed veilen en kunt u het eigendom ervan verliezen. Het is daarom van groot belang om ervoor te zorgen dat de aflossingen op tijd worden gedaan. Het biedt ook de mogelijkheid om de lening vervroegd af te lossen voordat het aflossingsschema afloopt. Deze optie bespaart u rentebetaling en levert u ook een positieve kredietscore op. Personen met een bevredigende of positieve kredietscore kunnen hun lening gemakkelijk laten verwerken.