Zal FinTech een revolutie teweegbrengen in de financiële dienstverlening?

Als het om klanten gaat, draait alles om ervaring. Klanten maken geen onderscheid tussen kleine of grotere organisaties, en ook niet tussen kanalen. Als ze eenmaal het hoogste niveau van tevredenheid en de beste kwaliteit van dienstverlening genieten, verwachten ze van een klein bedrijf dezelfde ervaring als van een groter bedrijf. Hoewel grotere organisaties met diepe zakken digitale transformatie-initiatieven kunnen betalen, genieten niet alle bedrijven van dergelijke luxe.

Voor dergelijke organisaties die voortdurend op zoek zijn naar manieren om zakelijke dromen om te zetten in realiteit, is FinTech een baken van hoop dat de deur opent naar nieuwe zakelijke mogelijkheden en de klantervaring verbetert met hoogwaardige oplossingen waar ze voorheen alleen maar van konden dromen.

Ze zeggen dat technologie een grote nivellering is en dat er geen beter voorbeeld kan zijn dan FinTech, omdat bankdiensten, wat ooit een domein was van banken en financiële instellingen, veel startende spelers in deze ruimte heeft zien concurreren met de grote en gevestigde bankbedrijven. Maar dit wil niet zeggen dat de traditionele bankinstellingen achterop raken in de digitale race, want zij zeker in de race. Maar vanwege hun verouderde systemen en regelgevende kaders veranderen banken langzaam en kunnen ze opkomende technologieën niet zo snel benutten als fintech-bedrijven. Hier zijn enkele manieren waarop technologie een revolutie teweegbrengt in de financiële dienstverlening:

Ga waar uw klanten zijn:

Niemand nam dit serieuzer dan FinTech-bedrijven, omdat ze wisten dat de huidige generatie altijd online is, dankzij smartphones die hun verwachtingen volledig hebben veranderd. Online, sociale en mobiele technologieën hebben nieuwe mogelijkheden gecreëerd voor FinTech-bedrijven om met hun publiek in contact te komen en interacties digitaal effectiever af te handelen, met gepersonaliseerde diensten en relevante informatie die rechtstreeks op apparaten wordt geleverd. Traditionele banken moeten snel oppikken als het gaat om het aantrekken van klanten, omdat consumenten veel verwachten en dezelfde soort ervaring willen die ze krijgen van Amazon, Facebook enz.

Digitale portefeuilles: geld wisselen is nog nooit zo eenvoudig geweest

Wat gebruikelijk is bij PayPal, Paytm, GooglePay en ApplePay, stellen je in staat om met een klik op de knop elk bedrag naar iedereen te sturen zonder dat je naar de bank hoeft, iets wat een paar jaar geleden niet mogelijk was. Mobiele betalingen of peer-to-peer-apps hebben de manier waarop gebruikers tegenwoordig met geld omgaan volledig veranderd. Geen wonder dat de meeste smartphonegebruikers regelmatig mobiele betalingsapps gebruiken, omdat ze eenvoudig te gebruiken zijn, gemak, flexibiliteit en broodnodige beveiliging bieden. Bovendien hebben deze P2P-apps op een kosteneffectieve manier altijd en overal bankdiensten naar zijn consumenten gebracht.

Unbanked en underbanked bereiken

Geen tijd om naar de bank te gaan of moe van het staan ​​in lange rijen voor geldautomaten, dan heb je een goede reden om mobiel geld apps te gebruiken. Maar er zijn veel mensen, vooral die op het platteland; toegang tot banken en geldautomaten is een verre mogelijkheid. Voor dergelijk mobiel geld bieden apps enorme mogelijkheden om transacties zonder contant geld uit te voeren en te genieten van bankdiensten vanuit het comfort van mobiel. FinTech overbrugt de kloof door mensen zonder en onder een bank te helpen toegang te krijgen tot bankdiensten.

Traditionele kredietverlening doorbreken

Decennialang werd het traditionele leenproces gekenmerkt door het invullen van aanvraagformulieren voor leningen, het indienen van een verscheidenheid aan documenten, en de kans op een snelle reactie is klein, en zelfs na al die tijd is er geen kans dat u een positief antwoord krijgt. En zelfs als alles goed gaat, is het onwaarschijnlijk dat u het geld eerder ontvangt.

Maar dit is allemaal verleden tijd, dankzij FinTech-oplossingen is geld lenen eenvoudiger en sneller geworden. U hoeft niet meer naar de bank te gaan, veel papier te doen en dagen te wachten om naar het goede nieuws te luisteren. Geld lenen in uren wat vroeger weken of zelfs maanden kostte zonder al die stress en spanning, allemaal vanuit het comfort van thuis. De digitale technologie vormt de kern van het succes van peer-to-peer kredietverlening en dat heeft FinTech-spelers in staat gesteld de kosten tot een minimum te beperken en producten en diensten aan te bieden die zijn afgestemd op de behoeften van specifieke doelgroepen. P2P-leningen is zo’n oplossing die belooft veel voordelen te bieden voor zowel leners als geldschieters.

Financiële technologie is een nieuw kind in het financiële sectorblok, maar het is al een veranderend gezicht van de financiële sector geworden. Maar zoals met elke technologie is FinTech verre van perfect en er zijn verschillende factoren, zoals veiligheid, die het groeitraject zullen bepalen.