Zakelijke leningen in Canada: financieringsoplossingen via alternatieve financiering en traditionele financiering

Zakelijke leningen en financiering voor een bedrijf zijn misschien weer goed geworden? Het nastreven van krediet en financiering van cashflowoplossingen voor uw bedrijf lijkt vaak een eeuwige uitdaging, zelfs in de beste tijden, laat staan ​​een sector- of economische crisis. Laten we graven.

Sinds de financiële crisis van 2008 is er veel veranderd in de financieringsopties van kredietverstrekkers voor bedrijfsleningen. Canadese bedrijfseigenaren en financiële managers hebben van alles te veel, van peer-to-peer bedrijfsleningen, gevarieerde alternatieve financieringsoplossingen en natuurlijk de traditionele financiering die wordt aangeboden door Canadese gecharterde banken.

De online zakelijke leningen waarnaar hierboven wordt verwezen, zijn populair en zijn voortgekomen uit de programma’s voor contante voorschotten van verkopers in de Verenigde Staten. Leningen zijn gebaseerd op een percentage van uw jaarlijkse omzet, meestal in het bereik van 15-20%. De leningen zijn zeker duur, maar worden door veel kleine bedrijven als gemakkelijk te verkrijgen beschouwd, inclusief detailhandelaren die contant of met creditcard verkopen.

Afhankelijk van de omstandigheden van uw bedrijf en uw vermogen om echt de verschillende keuzes te begrijpen die beschikbaar zijn voor bedrijven die op zoek zijn naar KMO COMMERCIAL FINANCE-opties. Die kleine tot middelgrote bedrijven (de definitie van ‘klein bedrijf’ varieert zeker met betrekking tot wat klein is – vaak gedefinieerd als bedrijven met minder dan 500 werknemers!)

Hoe creëren we dan onze roadmap voor externe financieringstechnieken en -oplossingen? Een eenvoudigere manier om ernaar te kijken, is door deze verschillende financieringsopties te categoriseren onder:

Schuld / Leningen

Op activa gebaseerde financiering

Alternatieve hybride type oplossingen

Veel topexperts beweren dat de alternatieve financieringsoplossingen die momenteel beschikbaar zijn voor uw bedrijf, in feite op één lijn liggen met Canadese gecharterde bankfinanciering als het gaat om een ​​volledig spectrum van financiering. De alternatieve geldschieter is doorgaans een particuliere commerciële financieringsmaatschappij met een niche in een van de verschillende gebieden van activafinanciering

Als er één significante trend is die ‘vasthouden’ is, dan is het wel Asset Based Finance. Het vermogen van bedrijven om financiering te verkrijgen via activa zoals debiteuren, voorraad en vaste activa zonder grote nadruk op balansstructuur en winst en cashflow (die drie elementen zorgen in niet geringe mate voor goedkeuring van bankfinanciering) is de sleutel tot succes in ABL (Asset Based Lending).

Factoring, ook wel ‘Receivable Finance’ genoemd, is de andere grote drijvende kracht achter handelsfinanciering in Canada. In sommige gevallen is dit de enige manier voor bedrijven om klanten in andere geografische gebieden/landen te kunnen verkopen en financieren.

Ook de opkomst van ‘online finance’ is niet te verminderen. Of het nu gaat om toegang tot ‘crowdfunding’ of het aantrekken van termijnleningen voor werkkapitaal, het technologische tempo gaat door in wat een koortsachtig tempo lijkt. Je hoeft alleen maar een bedrijf dagelijks te lezen, zoals de Globe & Mail of Financial Post om de uitdaging te begrijpen van kleine bedrijven om toegang te krijgen tot bedrijfskapitaal.

Ondernemers/financiële bestuurders vinden hun bedrijf vaak op een ‘keerpunt’ in hun geschiedenis – dat moment waarop financiering nodig is of kansen en risico’s niet kunnen worden genomen. Hoewel het vaak onmogelijk is om nieuw eigen vermogen in het bedrijf te steken of te krijgen, is de realiteit dat de meeste bedrijven met commerciële financieringsbehoeften van het MKB niet, laten we zeggen, ‘geschikt’ zijn voor dit soort financiering en kapitaalwerving. De rentetarieven voor zakelijke leningen variëren met niet-traditionele financiering, maar bieden meer flexibiliteit en gemakkelijke toegang tot kapitaal.

We zijn ook de eersten die klanten eraan herinneren dat ze overheidsoplossingen in bedrijfskapitaal niet mogen vergeten. Twee van de beste programma’s zijn de GovernmentSmall Business Loan Canada (maximale beschikbaarheid = $ 1.000.000,00) en het SR&ED-programma waarmee bedrijfseigenaren de R&D-kapitaalkosten kunnen terugverdienen. Sred-kredieten kunnen ook worden gefinancierd zodra ze zijn ingediend.

Die laatste twee financieringsalternatieven zijn vaak zeer geschikt voor startersleningen. We mogen niet vergeten dat activafinanciering, door die Bay Street-jongens vaak ‘ABL’ genoemd, zelfs kan worden gebruikt als een lening om een ​​bedrijf te kopen.

Als u op zoek bent naar de juiste balans tussen liquiditeit en risico in combinatie met de flexibiliteit om uw bedrijf te laten groeien, zoek dan naar en spreek met een vertrouwde, geloofwaardige en ervaren Canadese bedrijfsfinancieringsadviseur met een staat van dienst op het gebied van zakelijk financieel succes die u kan helpen met uw financieringsbehoefte.