Zakelijke leningen – een blok voor het opbouwen van een bedrijf

In de drukte van het runnen van een klein bedrijf, zijn er momenten waarop hulp nodig is in de vorm van een zakelijke lening. Doorgaans worden product- en/of serviceaanbiedingen binnen de eerste twee tot drie jaar van bedrijfsactiviteiten gevalideerd en bewezen door de markt. In het geval dat het bedrijf in staat is om de vraag aan te trekken en het vervolgens winstgevend te ondersteunen en te laten groeien, zal het onvermijdelijk zijn om een ​​zakelijke lening te krijgen in plaats van het verkrijgen van private equity van investeerders. Waarom gebeurt dit? Welnu, ten eerste is de snelheid van het ontvangen contant geld niet gelijk aan de snelheid van het uitgegeven geld. Niet altijd, maar meestal wordt het bedrijf behoorlijk efficiënt in het uitgeven van geld door een product en/of dienst te leveren, maar doet het slecht bij het terugverdienen van geld dat is uitgegeven op een snelle en efficiënte manier. Naarmate het bedrijf beter wordt in het zakendoen, wordt deze ongelijkheid in de cashflowcyclus glad is uit.

Zakelijke leningen worden dus gezien als een van de noodzakelijke blokken om een ​​solide bedrijf op te bouwen. Niet als, maar wanneer het tijd is om uw bedrijf naar een hoger niveau te tillen, of het nu gaat om het voldoen aan de groeiende vraag naar uw producten en/of diensten, het profiteren van zakelijke deals met strakke deadlines, of het afbetalen van oude leningen met nieuwe leningen met betere voorwaarden, zorg ervoor dat u klaar bent om de zaak te maken.

De zaak voor een zakelijke lening maken

Het absoluut beste geval dat u kunt maken bij het verkrijgen van een zakelijke lening, is de planning die u maakt voordat u er een nodig heeft. Een beetje achterlijk denk je misschien, maar toch. Kijk, de meeste kredietbronnen zijn van nature conservatief vanwege het risico om geld te verliezen door niet-betaling. Dus door aan de kredietverstrekker te bewijzen dat u in staat bent om de zakelijke lening met rente terug te betalen op basis van historisch bewijsmateriaal (en soms toekomstige prognoses op basis van praktisch, het echte leven variabelen) zoals een groeiende trend in zowel omzet als marge (zowel bruto als netto), solide vermogenspositie zoals blijkt uit een lage schuld / eigen vermogen-ratio, en uw staat van dienst in het op tijd terugbetalen van andere crediteuren, heeft u duidelijk gemaakt bij het verkrijgen van een zakelijke lening. Vergeet niet om als onderdeel van uw algehele bedrijfsplan de noodzaak te behouden om op een dag een zakelijke lening te krijgen en uw bedrijf dienovereenkomstig te runnen. Je zult blij zijn dat je het gedaan hebt.