Zakelijke kredietlijnen en hoe ze te gebruiken

Banken zijn tegenwoordig behoorlijk krap bij kas met hun geld, vooral als het gaat om kleine bedrijven. Ik sprak onlangs met een vriend van mij die vice-president is bij Bank of Nevada in Las Vegas. Het onderwerp van de huidige kredietsituatie kwam ter sprake en ik vroeg hem hoe krap de kredietverlening was. Hij zei tegen me dat het enige waar de banken nu echt om geven je Fico-score is. Zelfs uw bedrijfsfinanciƫn zijn ondergeschikt aan uw score. Hij vertelde me toen dat voor verlengingen dezelfde principes gelden als voor nieuwe aanvragen. Maar sommige oude strategieƫn kunnen uw zaak helpen bij verlenging, op voorwaarde dat u ze vanaf het begin toepast.

Dus wat wil uw bank u zien doen? Om te beginnen willen ze dat u uw kredietlimiet gebruikt. Het doel van een bankkrediet is om geldtekorten voor een korte tijd te dekken. Een rekening die u heeft ontvangen, moet worden betaald, maar uw klant heeft u niet betaald. Je trekt aan de lijn en leent het geld dat je nodig hebt om de rekening te betalen. Zodra je betaald hebt, betaal je het geld terug aan de bank. Gedurende de looptijd van de kredietlijn herhaalt u dit proces continu. Lenen en terugbetalen is wat ze willen zien.

Nu moet je de gouden regel onthouden over het vragen om geld. Vraag wanneer je het niet nodig hebt. Als je het dan nodig hebt, heb je het al. Kredietlijnen zijn bedoeld om u op korte termijn flexibiliteit te bieden. Ze moeten worden gebruikt voor lopende kasstroomgenererende operaties. Ze mogen niet worden gebruikt voor projecten die in de toekomst al dan niet een terugkeer zullen zien. Ook moet u uw budget niet oprekken voor projecten die gebaseerd zijn op toekomstig rendement, denkend dat u uw kredietlimiet kunt gebruiken om uitgaven te dekken.

Dat is een fout die veel kleine bedrijven maken. Stel dat ze een apparaat vinden dat ze kunnen gebruiken. Nu hebben ze het in het verleden prima gedaan zonder dit apparaat, maar om welke reden dan ook moeten ze het gewoon hebben. Misschien denken ze dat het de productiviteit zal verbeteren of dat er meer vraag is naar het gebruik ervan dan er in werkelijkheid is. Maar ze hebben niet genoeg geld opzij om het te kopen en ze kunnen het niet financieren. Dus gebruiken ze geld van hun kredietlijn om het te kopen.

Nou, we hebben een probleem. Als uw bedrijf niet het geld had om de apparatuur zonder hulp te kopen, hoe moet u dan de kredietlimiet terugbetalen? U ziet een van de belangrijkste dingen die de bank wil zien, is dat u het saldo tot nul kunt terugbetalen. Ze willen weten dat je de mogelijkheid hebt om ze terug te betalen. En door vaak te lenen en vervolgens de lijn terug te betalen tot nul, ziet u er beter uit.

Laten we nu eens kijken naar de andere kant van het spectrum. Uw bedrijf heeft veel geld en hoeft de lijn niet te gebruiken. Gebruik het toch. U weet nooit wanneer uw situatie kan veranderen en als u uw bank laat zien dat u de lijn niet echt nodig heeft, zijn ze misschien niet geneigd om deze te verlengen als het zover is. Onthoud dat ze ook zaken doen om geld te verdienen en dat ze dat alleen doen met geld dat u daadwerkelijk hebt geleend, niet omdat u een kredietlimiet heeft.

Kredietlijnen kunnen een grote hulp zijn of grote problemen veroorzaken. Behandel het dus niet alsof je net een koopje hebt gewonnen, want je moet het terugbetalen.