Plus en Coop fuseren tot de derde grootste supermarktgroep

By Jernst van Waal

[

Coop verdwijnt uit de winkelstraat. Foto: Coop

Coöperaties Plus en Coop zijn van plan om te fuseren en zo de op twee na grootste supermarktgroep van het land te creëren, de twee bedrijven zeiden: op maandag.

De nieuwe maaidorser, die onder de naam Plus gaat opereren, krijgt 550 winkels en is goed voor zo’n 10% van de Nederlandse markt. Albert Heijn is marktleider met 35%, gevolgd door Jumbo met 21%.

Coop-directeur Fred Bosch zei dat de fusie het gevolg is van veranderingen in de ‘sterk concurrerende en consoliderende markt’.

De fusie moet eerst worden goedgekeurd door de Nederlandse Mededingingsautoriteit en de leden van de twee coöperaties.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl bedankt alle gulle lezers die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, Financieel.com