Minister heropent belastingvertragingsoptie, nieuwe deadline voor aanvragen is 1 januari

By Jernst van Waal

[

Foto: Depositphotos.com

Bedrijven die door financiële problemen door het coronavirus moeite hebben met het betalen van hun belastingaanslagen, kunnen opnieuw uitstel aanvragen, zei onderminister van Financiën Hans Vijlbrief woensdag.

Aanvankelijk werden aanvragen voor uitstel op 1 oktober gesloten, maar dit wordt verlengd tot 1 januari 2021 vanwege de impact van de nieuwe lockdown-maatregelen op veel bedrijven, aldus Vijlbrief.

‘Sommige bedrijven hebben kunnen overleven door hun reserves aan te wenden, maar kunnen dit niet blijven doen’, zei Vijlbrief in een briefing aan parlementsleden. ‘We willen dat ze een beroep kunnen doen op de mogelijkheid om hun belastingaanslag uit te stellen.’

Bedrijven die uitstel vragen, krijgen maximaal drie jaar de tijd om de belastingen te betalen die ze nog verschuldigd zijn.

Bedankt voor je donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en artikelen over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u wel, u kunt dit doen via Ideal, creditcard of Paypal.