Heineken om de personeelskosten van het hoofdkantoor met 20% te verlagen, honderden banen te gaan

By Jernst van Waal

[

Foto: DutchNews.nl

De Nederlandse biergigant Heineken is van plan om in het eerste kwartaal van volgend jaar de personeelskosten op het hoofdkantoor in Amsterdam en de regionale landenkantoren met 20% te verlagen, wat betekent dat er waarschijnlijk honderden banen zullen verdwijnen.

Er werken momenteel ongeveer 1.700 mensen op het hoofdkantoor van Heineken en in regionale kantoren zoals Singapore, maar het bedrijf weet nog niet hoeveel gedwongen ontslagen er waarschijnlijk nodig zullen zijn.

Het bedrijf zei eerder dat het in 2020 geen herstructurering zou doorvoeren vanwege het coronavirus.

Heineken heeft een moeilijk jaar achter de rug, omdat cafés en bars worden gesloten – een markt met hoge marges. Sommige landen, waaronder Nederland, hebben de verkoop van alcohol aan banden gelegd of zelfs helemaal verboden.

De omzet in de eerste negen maanden van het jaar is met 8,1% gedaald en de nettowinst is gedaald van € 1,7 miljard naar € 396 miljoen, aldus het bedrijf. Het bedrijf zei in een handelsupdate dat het gezien de huidige volatiliteit geen prognose zal geven voor het laatste kwartaal van het jaar.

Bedankt voor je donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je geen eerlijk en accuraat nieuws en artikelen over alles wat met Nederlands te maken heeft kunnen geven. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dat wel? u kunt dit doen via Ideal, creditcard of Paypal.