Site pictogram Financieel.com

De vegetarische rookworst van Hema is ok, maar origineel is een ‘culinair hoogtepunt’

Dutch News brings daily news from The Netherlands in English

[

Foto: Robin vn Lonkhuijsen ANP

De Hema OokWorst (‘ook een worst’), een vegetarische versie van zijn bestseller rookworst (rookworst) kreeg gemengde beoordelingen omdat nieuwsgierige kopers maandag de hele voorraad opkochten.

‘Wat de rookworst tot een icoon maakt, is de unieke smaak’, aldus Hema-vleesproductmanagers Demi Tammer en Lisanne Rahusen. Volkskrant. ‘Het was een grote uitdaging en het kostte ons bijna een jaar om een ​​goed vegetarisch equivalent te bedenken.’

Hoewel de voorraad van maandag snel uitverkocht is, valt nog te bezien of deze zijn plaats zal innemen tussen de andere Hema-nietjes, zoals de tompouce slagroom, en natuurlijk het origineel rookworst.

‘De rookworst vertegenwoordigt misschien maar een klein deel van de Hema-inkomsten, maar is enorm belangrijk voor het imago. Door een vegetarische versie te maken laat de Hema zien mee te bewegen met de wensen van de klant, aldus marketingexpert Cor Molenaar.

De OokWorst, die met € 3,50 een euro duurder is dan de vleesversie, bevat plantaardige olie, erwtenvezels en scharreleiproducten. De worst is niet alleen vleesvrij, en wordt ook niet ‘zeven uur lang gerookt boven een houtsnippersvuur’ zoals de rookworst, een claim die de Hema in 2009 met succes verdedigde tegen de consumentenorganisatie Consumentenbond.

Het mist ook de sterke rooksmaak van de rookworst, aldus de Volkskrant en omdat het, in tegenstelling tot de vleesversie, niet als afhaalsnack wordt verkocht, lokt het klanten niet met zijn doordringende geur.

De structuur van de OokWorst werd als ‘ok’ beoordeeld en de bite was pittiger dan andere vegetarische worsten.

Chef Pierre Wind uitgenodigd door de ADVERTENTIE om zijn mening te geven merkte op dat ‘het e-nummer gratis moet zijn gekomen’, maar vond de worst ‘niet slecht in het vegetarische segment’.

Maar het is geen patch op het echte werk, zei Wind. ‘Het is het vet dat het zo lekker maakt. Voor mij een Hema rookwors’t is altijd een culinair orgasme,’ gaf hij toe.

Bedankt voor je donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze dekking van de coronaviruscrisis uit te breiden tot ’s avonds en in het weekend en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je geen eerlijk en accuraat nieuws en artikelen over alles wat met Nederlands te maken heeft kunnen geven. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u wel, u kunt dit doen via Ideal, creditcard of Paypal.

Mobiele versie afsluiten