De eerste golf van coronavirus gaf online retail een flinke boost

By Jernst van Waal

[

Door meer thuiswinkelen wordt er meer karton gestort. Foto: DutchNews.nl

Online retailers boekten in het tweede kwartaal van dit jaar een omzetstijging van minimaal 55%, doordat winkels sloten omdat mensen werden aangespoord om thuis te blijven.

Met name retailers met zowel een highstreet als een online aanwezigheid profiteerden van de sterke toename van online shopping, het nationale statistiekbureau CBS zei. Hun omzet steeg tussen april en juni met 68%, terwijl de verkoop van online winkels met 45% groeide.

De populariteit van online winkelen was ook een stimulans voor postbedrijf PostNL, dat de omzet uit pakketbezorging in het tweede kwartaal met 28% verhoogde tot € 516 miljoen.

Ook webwinkels buiten Nederland profiteerden van het thuisblijvende beleid en boekten bestellingen ter waarde van circa € 700 miljoen van Nederlandse klanten.

Ondertussen suggereren cijfers van ING het aantal automatische incassotransacties is slechts 5% gedaald sinds de regering vorige week haar gedeeltelijke lockdown oplegde aan Nederland.

Bij de eerste lockdown is het aantal transacties met automatische incasso’s met 20% gedaald. Met name de cijfers laten zien dat cafés en bars het beter aankunnen, door direct over te schakelen op afhaalservice, zegt econoom Marten van Garderen tegen omroep NOS.

Bedankt voor je donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en artikelen over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u wel, u kunt dit doen via Ideal, creditcard of Paypal.