De detailhandelsverkopen zijn in het derde kwartaal met 9% gestegen, online winkelen blijft groeien

By Jernst van Waal

[

Door meer thuiswinkelen wordt er meer karton gestort. Foto: DutchNews.nl

De detailhandelsverkopen in Nederland zijn in het derde kwartaal met 9,2% gestegen ten opzichte van een jaar eerder, de grootste stijging sinds 2005, zei het CBS dinsdag.

De omzet werd gestimuleerd door een stijging van 38% in online winkelen – een daling ten opzichte van de stijging van 55% in het tweede kwartaal, maar nog steeds een grote stijging ten opzichte van 2019, aldus het CBS.

De supermarktverkopen stegen met 6% in de periode juli tot september, maar gespecialiseerde kaas-, wijn- en groentewinkels zagen hun omzet met 9% stijgen op jaarbasis.

Doe-het-zelfzaken en meubelzaken lieten de grootste groei zien, met een omzetstijging van respectievelijk 19% en 17%.

Bedankt voor je donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je geen eerlijk en accuraat nieuws en artikelen over alles wat met Nederlands te maken heeft kunnen geven. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u wel, u kunt dit doen via Ideal, creditcard of Paypal.