ABN Amro compenseert klanten voor overschrijding variabele rente

By Jernst van Waal

[

Het kantoor aan de Zuidas komt te koop. Foto: DutchNews.nl

ABN Amro is de tweede Nederlandse bank die overeenstemming heeft bereikt over het vergoeden van klanten die te veel variabele rente betalen op consumptieve leningen.

Details moeten nog worden afgerond, maar de eerste compensatiepakketten zullen voor het einde van het jaar worden uitbetaald, zei ABN Amro maandag. De regeling bestrijkt de periode vanaf januari 2008 en kost de bank circa € 250,-.

Klanten ontvangen tussen de € 50 en € 1.750.

Klachteninstantie Kifid oordeelde eerder dit jaar dat een aantal banken, waaronder ABN Amro, de markttarieven niet voldoende volgden bij het berekenen van de rentetarieven op variabele consumptieve leningen.

Rabobank zei vorige maand dat het zo’n 150.000 klanten zou compenseren die een variabele rente betaalden die ‘niet altijd de marktrente volgde’.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl bedankt alle gulle lezers die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, Financieel.com