Worstelen met schulden?

Tijdens je leven heb je meer dan kans om een ​​of andere vorm van schulden te krijgen. Met studieleningen, hypotheken, creditcards en het financieren van uw auto is het een reële mogelijkheid dat u gedurende een bepaalde periode van uw leven iemand anders geld schuldig bent. In de afgelopen 10 jaar is het steeds gebruikelijker geworden om geld te lenen. Dit is geen verrassing, aangezien de kosten van levensonderhoud in deze periode dramatisch zijn gestegen.

Het is niet allemaal slecht nieuws.

Ja, schulden kunnen zwaar zijn. Dat gezegd hebbende, er is informatie en hulpmiddelen om u te helpen uw schuld te beheren. En je bent hier aan het juiste adres.

Laten we eerst de verschillende bronnen van schulden identificeren.

Hoe schulden ontstaan

Het is belangrijk om vast te stellen waar de schuld vandaan komt en of u deze aflost. Ik heb eerder een aantal mogelijkheden aangeroerd, maar het is niet beperkt tot deze. Zoals vermeld, betaalt u mogelijk studieleningen, hypotheken, creditcardschulden of uw voertuig af.

Het kunnen ook medische rekeningen zijn, een gokverslaving, slecht geldbeheer, salarisverlaging of zelfs echtscheiding, die tot uw schulden leiden. Het is belangrijk om terug te betalen wat u leent, het is ook van vitaal belang om slimme beslissingen te nemen om financiële veiligheid te garanderen.

Negatieve effecten van schulden

Gezien de negatieve bijwerkingen van schulden is noodzakelijk om u te waarschuwen voor de mogelijke risico’s. Deze effecten kunnen in extreme gevallen zijn, maar ze zouden u moeten alarmeren om uw financiële situatie te verbeteren. Deze effecten omvatten:

· Loonverlaging. Uw financier wil misschien uw loon verlagen, zodat u kunt beginnen met terugbetalen wat u verschuldigd bent. In wezen komt er elke maand direct geld uit uw loon.

· Ontzetting. Als je het je niet kunt veroorloven om je huur elke maand op tijd te betalen, moet je huisbaas je misschien uit huis zetten.

· Verhindering. Als u uw rekeningen niet kunt betalen, kunt u uw huis kwijtraken.

· Overhaaste beslissingen. Geldproblemen kunnen erg gevaarlijk zijn en zelfs meer problemen veroorzaken. Mensen in wanhopige situaties nemen soms overhaaste beslissingen in een poging om geld te winnen/ontvangen voor iets dat potentieel een risicovolle actie is.

Bijwerkingen zijn niet beperkt tot deze 4, hoewel dit de meest voorkomende bijwerkingen zijn en u zich hiervan bewust moet zijn. Dit zou een wake-up call moeten zijn.

Schuldverlichtingsopties

Het goede nieuws is dat er hulp is. Er zijn veel oplossingen voor u. Een reeks hulpmiddelen, van programma’s tot strategieën, uniek ontworpen voor uw situatie en om u te helpen. Veel bedrijven zullen erkennen dat ieders scenario anders is, daarom bieden ze meerdere schuldverlichtingsopties aan. Deze omvatten:

· Minimale betalingen. U doet betalingen om uw schuld af te betalen, maar u kunt 2-3 keer betalen wat u oorspronkelijk verschuldigd was.

· Wijziging creditcard. Laat iemand ingrijpen en aan uw zijde werken, om te onderhandelen over een schikking vanwege uw ontbering. Hoewel vergoedingen en rente tijdelijk kunnen verhogen wat u verschuldigd bent.

· Krediet advies. Financiële hulpmiddelen om te helpen bij het budgetteren, inclusief één maandelijkse schuldbetaling. Houd er rekening mee dat u geen creditcards meer kunt gebruiken.

· Faillissement. Mag al uw schuldverlichting verwijderen. Maar dit heeft invloed op uw vermogen om een ​​huis te kopen, wat uw verzekering is, toekomstige leningen en nog veel meer.

· Schuldonderhandelingsstrategieën. Professionele onderhandelaars werken namens u. Meestal resulteert dit in een bedrag dat lager is dan u verschuldigd bent. Maar u moet financiële problemen tonen.

Elke strategie heeft voor- en nadelen, daarom is het van vitaal belang dat u een aantal factoren in overweging neemt voordat u een optie zoekt.