Werkkapitaallening: gids voor de verschillende soorten werkkapitaalfinanciering voor bedrijven

Elk bedrijf heeft op een bepaald moment een vorm van financiële hulp nodig. Als u merkt dat u gewoon meer geld nodig heeft om de dagelijkse activiteiten van uw bedrijf te financieren, dan wilt u een lening voor werkkapitaal aanvragen. Hoe eerder u een goedkeuring kunt krijgen, hoe beter, aangezien dit soort leningen helpt om te voldoen aan de operationele behoeften van een bedrijf op korte termijn. Bedrijven die afhankelijk zijn van seizoenswinsten of cyclische verkopen hebben doorgaans kapitaal nodig om te helpen tijdens perioden van verminderde activiteit. Winkeliers verkopen bijvoorbeeld over het algemeen meer producten tijdens het 4e kwartaal rond de feestdagen dan op enig ander moment. Fabrikanten hebben verkopen die overeenkomen met de behoeften van de detailhandelaren die bij hen kopen.

Het mooie van een werkkapitaallening is dat de financiering direct is. Dit soort lening is voor het grootste deel ook gemakkelijk te verkrijgen en stelt bedrijfseigenaren in staat om eventuele hiaten in hun kapitaaluitgaven efficiënt op te vullen. Het is ook een vorm van schuldfinanciering waarvoor geen aandelentransactie vereist is. Dit betekent dat u als ondernemer nog steeds de volledige controle over uw bedrijf behoudt.

Er zijn een paar verschillende soorten werkkapitaalleningen, met als meest voorkomende “kortlopende werkkapitaalleningen”. Deze bieden het bedrijf een forfaitair bedrag dat over een kortere periode, meestal binnen 18 maanden, moet worden terugbetaald. Misschien wilt u ook een kredietlijn voor werkkapitaal aanvragen, waarmee u toegang krijgt tot een aantal fondsen die u kunt gebruiken wanneer u maar wilt.

Andere opties naast een werkkapitaallening

Andere opties zijn onder meer factuurfinanciering en contante voorschotten van verkopers. Bij dit laatste krijgt u een voorschotbedrag in contanten dat u naar verwachting zult terugbetalen door de geldschieter een bepaald percentage van de creditcardverkopen van uw bedrijf te laten nemen. Het is het duurste soort kapitaal dat een bedrijf kan krijgen, maar het is ook heel gemakkelijk goedgekeurd te krijgen. Als u geen goede kredietwaardigheid heeft vastgesteld, moet u dit misschien overwegen.

Wat factuurfinanciering betreft, het is een oplossing voor bedrijven waarvan het werkkapitaal afhankelijk is van het betalen van facturen door klanten. Als de klanten te laat zijn, hebben deze bedrijven moeite om het geld te vinden dat ze nodig hebben voor de dagelijkse operaties. Dus de factuurfinanciering helpt de ondernemers om onmiddellijk toegang te krijgen tot kapitaal.

Als u geïnteresseerd bent in elk type werkkapitaallening, kunt u het beste naar US Business Funding kijken. Ze zetten zich in om financiële oplossingen te bieden om kleine en middelgrote bedrijven te helpen groeien. Er is een goedkeuringsproces van 60 seconden en een financieringsproces van 24 uur.