Wees voorzichtig bij het kiezen van schuldconsolidatie

Naarmate creditcard- en doorlopende schulden in het VK toenemen, gaan consumenten die worden geconfronteerd met de uitdagingen van het beheren van meerdere crediteuren, hoge schulden, hoge rente en de bijbehorende emotionele lasten, meer en meer over op schuldconsolidatie. Dit is het proces van het betalen van schulden met een hoge rentevoet met een nieuw geleende bedrag dat wordt geleverd met een beter jaarlijks percentage.

Schuldconsolidatie neemt een paar verschillende vormen aan, maar beveiligde leningen voor huiseigenaren zijn een snelgroeiende methode om te consolideren. Beveiligde leningen voor huiseigenaren bieden meestal de beste rente voor de meeste consumenten. Omdat ze worden beveiligd door de persoonlijke eigendommen van de debiteuren, worden kredietverstrekkers meer aangetrokken om de beste tarieven en voorwaarden aan te bieden. Dit is de reden waarom veel consumenten handelen in minder gunstige ongedekte creditcardschulden en andere hoge renteschulden.

Hoewel er zeker financiële voordelen zijn met optimale consolidatiemethoden, zijn er ook uitdagingen en waarschuwingen waarvan leners zich bewust moeten zijn. Deze uitdagingen zijn vaak zo zorgwekkend dat sommige financiële adviseurs en geldschieters leners ontmoedigen om grote leningen voor dit doel te vermijden. Er zijn een paar veelvoorkomende valkuilen bij het consolideren van schulden. Nog twee veelvoorkomende zorgen zijn: 1) hergebruik van vrijgekomen kredietgelden, en 2) misleidende leenpraktijken door sommige kredietverstrekkers.

Ondanks de mogelijke rentevoordelen bij consolidatie, waarschuwen veel financiële adviseurs leners om hun bestedingsgedrag te overwegen voordat ze schulden consolideren. Schuldenconsolidatie is in wezen een “pleisteroplossing” om problemen op te lossen die het gevolg zijn van onverantwoord kredietgebruik en slechte bestedingspatronen. Een betere leenrente kan zeker helpen bij het creëren van een betere positie met bestaande schulden, maar het verandert niets aan de slechte gewoonten die het in de eerste plaats hebben veroorzaakt. Veel leners consolideren schulden en geven gewoon meer geld uit met behulp van de vrijgekomen creditcards en andere leningfondsen. Uiteindelijk zijn ze uiteindelijk meer geld verschuldigd dan voorheen.

Een ander belangrijk woord van waarschuwing van financiële adviseurs waarschuwt leners om op te passen voor de kleine lettertjes en details van schuldconsolidatieleningen die nadelig kunnen zijn voor leners. Veel geldschieters zijn ethisch en werken met klanten, maar er zijn veel geldschieters die misbruik maken van wanhopige leners. Ze promoten de voordelen van consolidatie, maar verbergen beperkende details over leningen, zoals boetes voor vervroegde aflossing, verborgen kosten, premies voor kredietverzekeringen en meer. Leners moeten de details van een lening voor schuldconsolidatie lezen. Natuurlijk stelt een door een huis gedekte lening die voor dit doel wordt gebruikt, de lener ook bloot aan een risico van eigendomsverlies. Discretie is erg belangrijk.