Wees schoon, rijd groen

“Groen” zijn is gunstig voor iedereen en er zijn eenvoudige methoden om ervoor te zorgen dat u uw steentje bijdraagt ​​aan de wereld en elke maand uw rijkosten verlaagt.

Als u op zoek bent naar een nieuwe auto, overweeg dan om er een te kopen die minder koolstofdioxide in de atmosfeer zal uitstoten. CO2 is een groot probleem dat wereldleiders proberen aan te pakken door manieren te bedenken om de hoeveelheid te verminderen die wordt geproduceerd door de landen die de meeste schade aanrichten. Auto’s worden beoordeeld op basis van hun CO2-uitstoot en hiermee moet rekening worden gehouden bij het overwegen van uw volgende aankoop van een nieuwe of gebruikte auto.

Als u eenmaal de juiste auto heeft, is het tijd om aan die rijvaardigheid te werken om het meeste uit de prestaties van uw voertuig te halen. Als je het kunt vermijden, rijd dan niet tijdens de spits, want stoppen en starten kan een enorm effect hebben op je brandstofverbruik. Rijden met de snelheidslimiet is belangrijk, u realiseert het zich misschien niet, maar rijden met 120 km/u in vergelijking met 65 km/u vermindert uw brandstofverbruik met 10%.

Schakel zo snel mogelijk in versnellingen, aangezien dit het toerental per minuut verlaagt, wat bijdraagt ​​aan een lager brandstofverbruik en minder motorslijtage. Alle chauffeurs willen dat hun brandstof langer meegaat, vooral omdat de btw-tarieven deze maand naar 17,5% zullen terugkeren. Probeer indien mogelijk meerdere korte ritten in één te combineren, aangezien korte ritten betekenen dat de motor geen tijd heeft om zijn optimale prestatieniveau te bereiken.

Velen van ons hebben de neiging om veel rommel in onze auto’s te verzamelen, dit is iets dat onze auto’s weegt en betekent dat de motor harder moet werken, waardoor er meer brandstof wordt verbruikt. Door simpelweg onnodige spullen uit uw auto te halen, wordt de belasting van de motor en banden tot een minimum beperkt.