Wat zullen de kosten zijn voor middelgrote bedrijven en bedrijven die worden opgezadeld met de zwakste kredietwaardigheid?

Hoe comfortabel vindt u het dat u voldoende toegang heeft tot en inzicht heeft in kassaldi en kasstroomprognoses voor uw bedrijf? Het Wall Street Journal-artikel Credit Squeeze Threatens to Swell March to Faillissement zegt dat markten waarschijnlijk moeilijker zullen worden voor twee verschillende categorieën: middelgrote bedrijven die niet kunnen lenen op een schaal die investeerders interesseert, en die bedrijven die al zijn opgezadeld met de zwakste kredietratings .

Net toen u dacht dat u veilig was na de herfinanciering van het afgelopen jaar, blijkt dat veel bedrijven overbelast blijven en hun balansen opnieuw zullen moeten aanpassen. Het risico dat u zich in deze positie bevindt, is dat naarmate de rentetarieven stijgen, beleggers een hogere risicopremie voor uw schuld zouden kunnen gaan eisen, omdat deze als riskant wordt beschouwd. Hoeveel moeilijker zal het voor sommige bedrijven zijn om toegang te krijgen tot de kapitaalmarkten? Zult u “uit de markt worden geduwd” wanneer u financiering nodig heeft door een van de nieuwe legioenen wanhopige leners.

Het zou al erg genoeg zijn als u alleen concurreerde met andere middelgrote bedrijven en bedrijven met een zwakkere kredietwaardigheid. Maar de binnenkort uitzinnige menigte van leners omvat buitenlandse regeringen, een aantal bijna failliete staten en de tekorten van US biljoen dollar voor zover het oog reikt. Bedenk eens hoeveel geld de staatsschuldencrisis van de Europese Unie nodig heeft voor Griekenland, Ierland, Spanje of Portugal? En dan wordt nog geen rekening gehouden met een andere onverwachte externe gebeurtenis die de financieringsmarkten zou kunnen schokken.

Laten we deze achtergrond nu toepassen op uw leven of bedrijf om te zien waar er een kans is om te grijpen of een risico te vermijden. De eerste stap in de onderstaande quiz over fiscale fitnessrisicostrategie is om te zien waar u zich met vertrouwen bevindt in de drie belangrijkste groepen bedrijven.

1.Als u meer contant geld nodig heeft, wat kunt u dan doen om de tijd te benutten om uw toegang tot contant geld te verbeteren?

2.Als u voldoende contant geld heeft, wat kunt u dan doen om te profiteren van de mogelijkheden die contant geld biedt?

3.Als u niet weet hoeveel geld u de komende 6 tot 12 maanden zult hebben. Wat kunt u doen om die cruciale zichtbaarheid te krijgen?

De eerste stap van zakelijk leiderschap is om te herkennen waar de resultaten van uw financiële overzichten staan ​​ten opzichte van de strategische visie en doelen die u voor dit jaar en volgend jaar hebt gemaakt. Waar moet u corrigerende wijzigingen aanbrengen om de risico’s van onderbenutting van uw potentieel te verminderen, nadat u deze fiscale zaklamp hebt laten schijnen met de beste ERM-risicobeoordeling van bedrijfsresultaten tot nu toe versus budget?