Wat zijn werkkapitaalleningen en waarom zijn ze belangrijk?

Invoering

Werkkapitaalleningen zijn kortlopende leningen waarmee de dagelijkse bedrijfsvoering wordt gefinancierd. Hoewel deze leningen niet bedoeld zijn voor het verwerven van langetermijnactiva of investeringen, kunnen ze de dagelijkse uitgaven vergemakkelijken. De routinematige operationele kosten van een bedrijf kunnen per bedrijf verschillen, maar over het algemeen worden ze onderverdeeld in vaste en variabele kosten.

Vaste kosten omvatten uitgaven zoals huur of werknemerslonen, terwijl nutsvoorzieningen (elektriciteit, water, productiekosten, enz.) vallen onder variabele kosten. Naarmate u meer bekendheid geeft aan uw product of dienst, heeft u ook werkkapitaal nodig voor reclame- en marketingcampagnes. U kunt ze ook gebruiken voor de aankoop van voorraad.

Waarom werkkapitaal belangrijk is

Met stijgende inflatiecijfers en een onvriendelijke economie zijn veel bedrijven niet in staat de inkomsten te genereren die nodig zijn om hun dagelijkse activiteiten te financieren. Als gevolg hiervan zijn bedrijfseigenaren vaak gestrest omdat ze hun geld moeten oprekken om hun bedrijfsactiviteiten te dekken terwijl ze andere aspecten van hun bedrijf financieren.

Een lening voor werkkapitaal kan u helpen overeind te blijven totdat uw bedrijf vaste voet aan de grond krijgt en u in staat bent om uw dagelijkse operationele kosten te dekken. Dit kan u wat broodnodige ademruimte geven waarin u de bedrijfsvoering kunt voortzetten ondanks het onvermogen om gerelateerde operationele kosten te dekken.

Een aanzienlijke geldinjectie kan een enorm verschil maken voor de bedrijfsprestaties. Toegang krijgen tot voldoende kapitaal kan u helpen nieuwe orders te accepteren waarvoor een verhoogde productiecapaciteit nodig is, of uw marketingcampagne een boost te geven om de verkoop te verhogen.

Wanneer heeft u een werkkapitaallening nodig?

U kunt onder verschillende omstandigheden een lening voor werkkapitaal nodig hebben. Denk hierbij aan het starten van een nieuw bedrijf, bij uitbreiding of bij het herstructureren van uw huidige bedrijf. Seizoensgebonden bedrijven hebben ook financiering nodig om het hoofd boven water te houden tijdens magere seizoenen.

Een skiverhuurbedrijf kan bijvoorbeeld externe financiering nodig hebben om het tijdens de zomermaanden operationeel te houden.

De meeste kredietinstellingen hebben de kredietgeschiedenis, cashflowgegevens en verwachte inkomsten van uw bedrijf nodig om uw leningaanvraag goed te keuren. Het goedkeuren van leningen kan 2 tot 3 maanden duren.

Soorten werkkapitaalleningen beschikbaar

U kunt toegang krijgen tot verschillende soorten leningen, afhankelijk van uw winstgevendheidsniveaus en kredietgeschiedenis.

Schuldfinanciering

Dit is een geweldige manier om toegang te krijgen tot werkkapitaal voor bedrijven die schulden hebben en geld nodig hebben voor de dagelijkse bedrijfsvoering. U moet zich er echter van bewust zijn dat instellingen voor schuldfinanciering vaak strenge criteria hanteren voor de goedkeuring van leningen en dat het proces vaak langdradig en ingewikkeld is.

Aandelenfinanciering

U kunt ook inkomsten genereren door aandelen in uw bedrijf te verkopen aan geĆÆnteresseerde investeerders. Sommige bedrijven bieden ook een percentage van eigendom aan potentiĆ«le investeerders en gebruiken de geldinfusie om hun bedrijfsactiviteiten te financieren.

Hoewel dit een goede manier is om inkomsten te genereren, moet u het eigendom (en de winst) delen met andere investeerders.

Speciale overheidssubsidies

Bepaalde bedrijven genieten het beschermheerschap van overheidssubsidies die hen leningen aanbieden tegen aantrekkelijke tarieven. Bedrijven die als goed voor de economie van het land worden beschouwd, krijgen de voorkeur voor goedkeuring. Exportbedrijven kunnen bijvoorbeeld vaak goedkeuring krijgen voor overheidssubsidies.

Terugbetalingsmethoden:

Werkkapitaalleningen kunnen doorgaans op twee manieren worden terugbetaald. Een daarvan is door een klein percentage van de omzet aan te bieden voor terugbetaling. Dit percentage/bedrag wordt vastgesteld op het moment van de aanvraag tussen de kredietverstrekkende instelling en de aanvrager.

Een andere manier om de lening af te lossen is om van maandag tot en met vrijdag dagelijks een klein bedrag af te lossen. Deze manier van aflossen helpt u een respectabel kredietverleden op te bouwen en stress te verminderen.

Er zijn verschillende online kredietverstrekkers die aanbieden om leningen binnen een paar dagen of zelfs binnen een paar uur goed te keuren. Voordat u in de verleiding komt om u bij hen aan te melden (de voorwaarden zijn vaak aantrekkelijk en extra kosten kunnen slim worden verborgen in de clausules), moet u ervoor zorgen dat u hun voorwaarden duidelijk begrijpt.

Onthoud dat niemand geld zal lenen zonder er winst mee te maken. Hoewel overheidsinstanties er lang over kunnen doen om goedkeuring te krijgen, zijn ze betrouwbaar en oprecht in hun omgang.