Wat zijn de drie meest voorkomende manieren om een ​​auto te financieren?

Alle chauffeurs moeten op een bepaald moment in hun leven overwegen om een ​​nieuwe auto te kopen, of het nu iets is dat gepland is of iets onverwachts komt. Je rijdt misschien rond in een auto die je al 10 jaar hebt en je hebt besloten dat het tijd is om te upgraden naar iets betrouwbaarder en zuiniger, je huidige auto is misschien kapot gegaan en het is financieel niet haalbaar om hem te repareren of je misschien bent u gewoon moe van het rijden in de auto die u op dit moment heeft. Hoewel er ongetwijfeld een moment zal komen waarop iedereen een nieuwe auto moet kopen, komt het probleem wanneer mensen beginnen te kijken hoe ze de auto gaan betalen.

Sommige mensen zullen geen problemen hebben en zullen in staat zijn om een ​​autodealer in het land binnen te lopen, een willekeurig model te kopen en ermee weg te rijden na contant betaald te hebben. Anderen zullen niet zo gelukkig zijn en zullen moeten uitzoeken hoeveel ze zich realistisch kunnen veroorloven en zich aan een strikt budget houden waar ze niet eens een cent over kunnen doen.

Gelukkig voor die mensen die niet in de eerste categorie vallen – die in feite ongeveer 80% van de ‘nieuwe’ auto-inkoopmarkt is – zijn er verschillende opties beschikbaar om te overwegen bij het kopen van een auto. Hieronder worden de drie belangrijkste autofinancieringsopties uiteengezet die openstaan ​​voor de 80% van de mensen die geen auto direct met contant geld kunnen kopen.

1. Autoleasing – dit is nu de meest populaire manier voor Britse automobilisten om aan een auto te komen. Huurkoop was vroeger verreweg het populairst, maar de aantrekkelijkheid van de lage maandelijkse betalingen van leasing, de teruggave van de auto aan de leasemaatschappij na 3-4 jaar (in plaats van de stress van de verkoop) en het krijgen van een nieuwe auto heeft autoleasing verplaatst naar de eerste plaats met c. 60% van alle autokopers maakt in de eerste helft van 2010 gebruik van deze optie. Autoleasing is ook populair omdat het de duurdere auto’s toegankelijker maakt. Dat komt omdat de duurdere auto’s (bijv. BMW, Mercedes) langzaam afschrijven en wanneer u een auto leaset, financiert u de afschrijving van het voertuig plus rente en betaalt u niet het hele voertuig – alleen het bedrag waarmee de leasemaatschappij akkoord gaat u bij aanvang van het contract. Dit betekent dat u tot 50% minder per maand kunt betalen voor autoleasing in tegenstelling tot het gebruik van huurkoop of een autolening.

2. Huurkoop – was vroeger de meest populaire vorm van autofinanciering. Het is heel basaal. U tekent een contract om de auto te kopen door maandelijkse betalingen te doen over een afgesproken periode (meestal 4 of 5 jaar). U wordt pas eigenaar van de auto als u de laatste betaling heeft gedaan en als u uw betalingen niet nakomt, zal de financieringsmaatschappij de auto van u afnemen omdat zij de eigenaar van het voertuig is.

3. Bankleningen – autoleningen zijn de minst populaire manier om de aankoop van een nieuwe auto te financieren (slechts 13% van de mensen gebruikt autoleningen om een ​​nieuwe auto te kopen). Dit komt waarschijnlijk omdat een autolening de duurste manier is om een ​​auto te financieren.