Wat u nu moet weten voordat u uw eerste huis koopt

Als u overweegt een huis voor uzelf te kopen, moet u weten dat er een goede procedure is die u moet volgen om een ​​goed huis voor uzelf te kunnen verzekeren en ervoor te zorgen dat u de betaling kunt afronden. af van wat u verschuldigd bent aan zo’n huis. Om te beginnen, voordat u een huis koopt, moet u bepalen of elke maand een hypotheek betalen in uw regio ideaal is in vergelijking met het betalen van huur.

Als de vastgoedkosten in uw regio hoog zijn en behoorlijk hoog lijken voor uw huidige en nabije financiële situatie, is het waarschijnlijk het beste om het kopen van een huis uit te stellen totdat u financieel stabieler bent. Als de voorwaarden voor het kopen van een huis in uw buurt gunstig zijn, moet u de volgende stappen ondernemen om uw eerste huis veilig te stellen:

Kredietscore en kredietrapportcontrole – Het is waarschijnlijk het beste als u uw kredietrapport bekijkt en scoort voordat u een lening aangaat. Hiermee kunt u bepalen in hoeverre u geld kunt lenen om een ​​woning voor te kopen. Uw kredietscore zal vaak helpen bij het bepalen van de rentetarieven van de leningen die u aangaat, evenals het bedrag dat u mag lenen voor het kopen van een huis

Bereken hoeveel u kunt lenen – Er zijn sites die u helpen berekenen en projecteren hoeveel u kunt lenen en hoeveel u elke maand moet betalen als het gaat om hypotheken en hypotheken. U zult merken dat online betaalbaarheidscalculators u kunnen helpen erachter te komen of u het soort huis kunt betalen dat u wilt met uw budget en uw inkomen. Met zo’n rekenmachine kunt u precies zien hoeveel u nodig heeft voor aanbetalingen, advocaatkosten en andere onkosten.

Neem contact op met een makelaar – Als u niet weet wie u moet vertrouwen als het om makelaars gaat, vraag dan vrienden en familie of zij u iemand kunnen aanbevelen. U kunt ook contact opnemen met het BBB or Better Business Bureau voor namen van makelaars met een zeer goede reputatie. Praat eerst met een paar van hen voordat u beslist met welke makelaar u in zee gaat. Als u zich niet op uw gemak voelt bij een bepaalde makelaar, aarzel dan niet om iemand anders te zoeken.