Wat u moet weten voordat u een beveiligde lening aangaat

De lening wordt door de kredietverstrekker gedekt door middel van ’tweede afschrijving’, wat een ander regime is dan de hoofdhypotheek die het onroerend goed op ‘eerste afschrijving’-basis houdt. Dit laatste is een juridische regeling waarbij het onroerend goed dat de lening waarborgt, wordt geregistreerd bij het Kadaster.

Een lening voor huiseigenaren die via dit proces wordt verkregen, kan worden gebruikt voor alles wat de lening wenst, veilig voor illegale activiteiten of aankopen. Hypotheken met een tweede afschrijving zijn echter meestal beperkt tot het financieren van verbeteringen aan het huis of het financieren van grote aankopen, zoals het kopen van een auto. Als alternatief kunnen secundaire leningen worden gebruikt om bestaande leningen te consolideren en de schuldverplichting van een worstelende lener te helpen verminderen.

Met deze regeling wordt van de kredietnemer verwacht dat hij gedurende de looptijd van de lening regelmatig maandelijks aflost, wat kan oplopen tot 25 jaar. Het proces van verkoop en administratie van door eerste afschrijving gedekte leningen wordt geruime tijd gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FCA).

Vandaag de dag worden tweedelastenleningen nu exclusief gereguleerd door de FCA en wordt verwacht dat ze voldoen aan dezelfde voorschriften, regels en procedures als gewone hypotheken. Dit betekent dat van leners wordt verwacht dat ze aantonen dat ze zowel de eerste als de tweede hypotheek kunnen terugbetalen.

Wie komt in aanmerking voor een beveiligde tweede hypotheek?

Heeft u een bestaande beveiligde lening(en) of hypothecaire leningen die momenteel lopen? Wilt u een enorm bedrag lenen dan wat standaard persoonlijke leningen kunnen bieden? Als uw antwoorden op de voorgaande vragen bevestigend zijn, dan bent u de juiste kandidaat voor hypotheken met een tweede lading. Deze leningen kunnen oplopen tot £ 250.000 en zijn geschikt voor leners die voldoende eigen vermogen in hun huizen hebben opgebouwd om de zekerheid te garanderen die nodig is voor de lening.

Waar u op moet letten voordat u een tweede hypotheek afsluit?

Er zijn tal van dingen die u moet weten voordat u een tweede hypotheeklening aangaat. Hier zijn enkele dingen om op te letten:

Bij tweede aanklacht betekent dit dat elke wanbetaling kan betekenen dat de geldschieter u voor de rechtbank daagt en inbeslagnemingsprocedures instelt. Wanneer dit gebeurt, recupereert de eerste geldschieter zijn of haar geld terug, terwijl de tweede geldschieter u uit de verkoop van het teruggenomen huis haalt.

Leningen met een tweede lading hebben variabele rentetarieven, wat betekent dat leners veel terughoudendheid moeten betrachten, aangezien de tarieven waarschijnlijk op en neer gaan. Als u een lening hebt afgesloten met een variabele rente, zult u waarschijnlijk het meest lijden als de tarieven stijgen, dus het is belangrijk om uw vermogen om te betalen te beoordelen voordat u zich vastlegt op dit type lening.

Schulden worden door de meeste huiseigenaren vaak als de laatste optie gezien, maar financiële experts zeggen dat dit de enige manier kan zijn waarop een kredietnemer op korte termijn uit een financieel probleem kan komen. Wanneer u uw lening herstructureert om de aflossingstermijn te verlengen, verlaagt u zeker de maandelijkse aflossingen maar verhoogt u de totale aflossing op lange termijn.

Vergelijk uw leningen voordat u leent

Nadat u uw behoefte aan geld (lening) heeft beoordeeld, moet u op zoek gaan naar het beste leningenmagazijn om de betaalbaarheid en de voorwaarden te begrijpen. U moet een interview plannen met verschillende of geselecteerde kredietbureaus voordat u zich aanmeldt. Onthoud dat ongedekte leningen geen rentetarieven hebben die vergelijkbaar zijn met die van gedekte leningen. Ongedekte leningen hebben een maximumplafond van maximaal £ 25.000, maar dit bedrag kan variëren van geldschieter tot geldschieter en van lener tot lener, afhankelijk van de omstandigheden.

Neem uw beslissing

Met een breed scala aan beschikbare leningen, kan het moeilijk zijn om een ​​beslissing te nemen welke lening het beste bij uw behoeften past. U moet echter uw eigen situatie evalueren op basis van inkomen, behoefte, uitgaven en uw kredietscores. Mogelijk moet u ook overwegen of u voldoende eigen vermogen in uw woning heeft en of u een langlopende of kortlopende lening nodig heeft. Misschien wel de meest cruciale vraag die u moet stellen, is waarom u de lening in de eerste plaats nodig heeft.