Wat moet u doen als uw autoverzekering afloopt?

Het laten vervallen van uw autoverzekering kan desastreuze gevolgen hebben voor u en voor uw bankrekening. Als u niet betaalt, heeft u niet de dekking die u nodig heeft als u betrokken raakt bij een ongeval. Bovendien moet u bij het vinden van een nieuwe verzekering hogere premies betalen.

Zonder verzekering rijden is gewoon geen optie. Het is niet alleen illegaal, maar u kunt zelfs nog meer financiële problemen ondervinden bij een ongeval, zelfs als het ongeval niet uw schuld is.

Als uw autoverzekering is verlopen, vindt u hieronder enkele tips om u te helpen een nieuwe dekking te vinden tegen een betaalbaar tarief.

o Zoek een goedkope autoverzekering – Alleen omdat een bedrijf u een fortuin wil vragen voor dekking, betekent dat niet dat u op de stippellijn moet tekenen. Winkel in plaats daarvan rond. U kunt online gaan en autoverzekeringen krijgen die u kunt vergelijken. Zorg ervoor dat de polissen qua dekking vergelijkbaar zijn – ga er niet alleen vanuit dat de laagste maandelijkse kosten de beste zijn. Neem geen beslissing voordat u ten minste vijf offertes voor autoverzekeringen hebt vergeleken.

o Dropbotsing – Aanrijdingsdekking is een van de duurste onderdelen van uw autoverzekering. Hoewel u wellicht een aanrijding moet volhouden als u nog geld verschuldigd bent aan de auto, kunt u een persoonlijke lening afsluiten om het saldo af te betalen en vervolgens het geld dat u op uw premie hebt bespaard gebruiken om de lening af te betalen. Als u niet zeker weet of het prijsverschil de moeite waard is, vraag dan offertes aan voor autoverzekeringen met en zonder aanrijdingsdekking.

o Praat met uw verzekeringsagent – Als u uw betaling pas een paar dagen hebt gemist of als u al heel lang een goede betaler bent, kan uw agent doorgaan en u een verlenging van de autoverzekering aanbieden. Dat is goed nieuws, want u blijft waarschijnlijk dezelfde of net iets hogere premie betalen. Agenten zullen dit niet altijd doen, maar het is absoluut het proberen waard.

o Vraag naar kortingen – Je zou versteld staan ​​van het aantal kortingsprogramma’s dat veel verzekeringsmaatschappijen aanbieden. Over het algemeen zullen agenten de informatie ook niet vrijwillig verstrekken, omdat ze meer geld verdienen als u meer geld betaalt. Praat zeker met de agenten over kortingen voor goede chauffeurs, niet-rokers, enz.

o Betaal per 6 maanden – Veel mensen kiezen voor de maandelijkse betalingsoptie voor hun autoverzekering omdat het handiger en betaalbaarder lijkt om elke paar maanden een klein bedrag over een groter bedrag te betalen. De waarheid is dat u uiteindelijk veel meer betaalt voor de maandelijkse betalingen. De meeste verzekeringsmaatschappijen rekenen een extra maandelijkse vergoeding, plus het kan zijn dat u een maand vooruit moet betalen voor het geval u in de toekomst een betaling mist.

o Begin rond te shoppen wanneer uw levenssituatie verandert – Nadat u 25 wordt of gaat trouwen, zullen uw tarieven drastisch dalen. Als geen van de bovenstaande problemen helpt om uw kosten te verlagen, wacht dan tot u deze mijlpalen bereikt en u zult uiteindelijk minder betalen.

De beste manier van handelen is natuurlijk om uw beleid actief te houden. Zelfs als u uw auto verliest of de betalingen niet kunt betalen, kunt u de polis beter opzeggen dan te laten vervallen.