Wat is slecht krediet? Kunt u nog steeds een lening of hypotheek aanvragen met een slecht kredietverleden?

Een ongunstige of slechte kredietgeschiedenis kan achterstanden en wanbetalingen op uw bestaande hypothecaire lening of huur, CCJ’s (arresten van de kantonrechter), IVA’s (individuele vrijwillige regelingen), faillissement, terugnemingsbevel omvatten, en elk van deze zal ertoe leiden dat u een slechte kredietwaardigheid die tot moeilijkheden kan leiden wanneer u probeert opnieuw een hypotheek te verstrekken via de gebruikelijke kredietverstrekkers in High Street.

Het is heel goed mogelijk dat u door omstandigheden een slecht krediet heeft gekregen. Het kan iedereen overkomen – er wordt tegenwoordig zoveel krediet aangeboden dat het gemakkelijk is om te veel te lenen, of uw persoonlijke omstandigheden zijn misschien gewoon veranderd. Wat de redenen ook zijn voor het hebben van een slechte kredietgeschiedenis, er zijn manieren waarop u uzelf kunt helpen en soms uw maandelijkse betalingen kunt verlagen.

U kunt bijvoorbeeld besluiten dat u al uw leningen wilt consolideren, zodat u kleinere leningen kunt afbetalen, met name creditcardrekeningen, omdat deze over het algemeen een hogere rente in rekening brengen. U zult verrast zijn om te zien hoeveel geld u zou kunnen verdienen door elke maand te sparen als u profiteert van de consolidatie van leningen.

Er zijn veel professionals, waaronder enkele subprime-kredietverstrekkers van topkwaliteit (een subprime-kredietverstrekker is iemand die zich specifiek bezighoudt met hypotheken die niet standaard zijn, dwz een hypothecaire kredietverstrekker of een hypothecaire lening met zelfcertificering). Wanneer u op zoek bent naar een hypothecaire lening met een slechte kredietwaardigheid, of consolidatie van leningen, moet u contact opnemen met een hypotheekmakelaar of -adviseur die gespecialiseerd is op dit gebied, aangezien zij volledig ervaring hebben op dit specifieke gebied.

Het is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat u uw adviseur alle feiten geeft met betrekking tot uw financiële positie. Ze zullen dan alle informatie hebben die ze nodig hebben om de beste hypotheek of consolidatielening voor u uit te werken, en dit zal gebaseerd zijn op uw eigen persoonlijke ongunstige kredietgeschiedenis. Het is gemakkelijk om bepaalde feiten te ‘verdoezelen’ wanneer u uw situatie doorloopt met iemand die u probeert te helpen, maar u zult uzelf op de lange termijn alleen maar meer problemen bezorgen als u niet helemaal eerlijk bent en al uw gemiste betalingen, CCJ’s etc. Zonder volledige en volledige gegevens kan uw adviseur u niet goed adviseren.

Als u uw adviseur geen volledige details geeft, zal hij of zij doorgaan en een lening of hypotheek voor u verstrekken die misschien niet echt geschikt is, en natuurlijk zullen zij u terugbetalingen op deze optie vermelden. Zodra uw volledige slechte kredietgeschiedenis duidelijk wordt (wat het zal zijn met de zoekopdrachten die ze zullen ondernemen), moet uw adviseur mogelijk de opties wijzigen die hij voorstelde, en dit zou kunnen leiden tot een hogere maandelijkse betaling die u niet had verwacht.

Dus hoewel het moeilijk kan zijn om al deze persoonlijke informatie door te nemen, onthoud dat de persoon met wie u praat gewend is aan dit soort situaties en zijn best zal doen om u te helpen. Wees alsjeblieft helemaal eerlijk, dan kan de adviseur je de juiste feiten en cijfers geven die gebaseerd zijn op je persoonlijke omstandigheden. Om een ​​makelaar of adviseur te vinden, kunt u snel zoeken op internet of een plaatselijk bedrijf bezoeken.

Onthoud dat alleen omdat je een slechte kredietgeschiedenis hebt, of in het verleden slechts één financiële fout hebt gemaakt, dit niet betekent dat je geen keuze hebt in het type hypotheek en in het bedrijf dat deze verstrekt. U kunt nog steeds geld aanvragen en ontvangen voor een hypotheek met een slecht krediet, evenals voor herhypotheken met een slecht krediet, en ook voor het consolideren van leningen.

Denk goed na voordat u schulden voor uw huis veiligstelt. Uw woning kan in beslag worden genomen als u uw hypotheek niet meer kunt betalen.