Wat is het verschil tussen een rentepercentage en het jaarlijkse percentage (JKP)?

Ik weet zeker dat iedereen wel eens van de term hypotheek heeft gehoord, vooral in de VS, omdat het een veelgebruikt middel is onder mensen die wat kapitaal willen wanneer ze een huis of onroerend goed moeten kopen. Als je het hebt over hypotheekkosten, zijn er twee dingen die je moet beschouwen als de rentevoet en de andere als het jaarlijkse percentage, ook wel bekend als de APR. Hoewel ze allebei hetzelfde beschrijven, zijn ze niet hetzelfde, daarom raken veel leners in de war.

Wat is dan precies het verschil?

1. Laten we vervolgens de rentevoet definiëren als de kosten van het lenen van de hoofdsom van de lening. Het kan vast of variabel zijn, afhankelijk van de lening. Dit wordt vaak uitgedrukt als een percentage.

2. Het jaarlijkse percentage is echter het grotere cijfer dat de andere kosten omvat, zoals makelaarskosten, kortingen en afsluitingskosten, enz. Dat ook een percentage is.

3. De rente wordt bepaald door bestaande tarieven en de kredietscore van de kredietnemer. Bijvoorbeeld, hoe hoger uw credits-score, hoe lager uw rentepercentage zal zijn. Uw maandbedrag is evenredig met de rentelast en het saldo van de hoofdsom, waarbij het jaarlijkse percentage niet wordt meegerekend.

4. Een rente op een persoonlijke lening is divers omdat het maar een deel is van de lening die je moet betalen voor het hebben van een lening.

5. Het jaarlijkse percentage, aan de andere kant, wordt bepaald door de geldschieter, aangezien het bestaat uit geldschietersvergoedingen en andere kosten die van geldschieter tot geldschieter verschillen.

Wat is belangrijk Jaarlijks percentage?

Zowel rente als APR informeren u over belangrijke informatie over een lening. Maar een lening vergelijken is heel handig:

• Je kunt fruit met fruit vergelijken. Alle kredietverstrekkers moeten vergelijkbare regels nastreven bij het berekenen van het jaarlijkse percentage (met een tweetal verschillen waar we zo op ingaan). U heeft een verbeterde scherpzinnigheid van de nauwkeurige kosten van een lening met APR en u kunt deze vergelijken met andere leningen.

• U herkent in één oogopslag hoeveel een lening kost. Zonder een bevestigd APR is het een kwestie van individuele vergoedingen doorwerken en deze optellen bij de rentevoet. Dat is lang.

• U kunt zien hoeveel u aan vergoedingen betaalt. Vergelijk de APR met de rente. Hoe dichter de twee getallen, hoe kleiner de ingebouwde vergoedingen.

Zowel het rentepercentage als het JKP vertellen u hoeveel u voor een lening betaalt. Maar de APR laat je veel meer weten, dus het is meestal nuttiger. U wilt ze echter allebei vergelijken.

De afhaalmaaltijden

Dit is een kostbaar hulpmiddel bij het vergelijken van persoonlijke leningen. Als u de correlatie met de rente begrijpt, kunt u intelligent beslissen wanneer u winkelt voor de lening die het beste bij uw wensen en budget past.