Wat is een kapitaalhypotheek?

Wanneer u geld nodig heeft om als kapitaal te dienen voor een investering of andere grote uitgaven en niet zeker weet hoe u het moet krijgen, kunt u overwegen een kapitaalhypotheeklening te overwegen. Deze leningen gebruiken de waarde die u in uw huis heeft opgebouwd om een ​​grotere lening of kredietlimiet te krijgen dan waar u anders misschien voor in aanmerking zou komen, en kunnen heel handig zijn als u gewoon niet over het kapitaal beschikt dat u nodig heeft voor een investering of project.

Een kapitaalhypotheek is meestal gemakkelijk te vinden en aan te vragen, hoewel u wat werk moet doen om ervoor te zorgen dat u niet te veel rente of vergoedingen betaalt voor de lening. Voor meer informatie over een kapitaalkrachtige woonlening en wat het voor u kan doen, leest u hieronder.

Meer over hoe de lening werkt

Over het algemeen werkt een hypothecaire lening net als elke andere lening… de overwaarde in uw huis of ander onroerend goed wordt gebruikt als onderpand om te garanderen dat de lening wordt terugbetaald zoals beloofd.

Het belangrijkste verschil met een kapitaalhypotheek is waar het geleende geld voor wordt gebruikt; terwijl sommige andere leningen schulden consolideren of een vakantie financieren, zal het geld dat u met deze leningen leent, worden gebruikt als kapitaal voor een investering of specifieke aankoop met een hoge waarde.

Het feit dat eigen vermogen als onderpand voor deze lening wordt gebruikt, helpt om de rentevoet onder controle te houden, waardoor deze lager blijft dan u zonder dit specifieke type onderpand had kunnen krijgen.

Wat is eigen vermogen?

Als u eigen vermogen gaat gebruiken als onderpand voor een kapitaallening, is het natuurlijk belangrijk dat u precies begrijpt wat eigen vermogen is. Over het algemeen is het eigen vermogen een maatstaf voor hoeveel geld u in uw huis of ander onroerend goed hebt gestort in vergelijking met het hypotheekbedrag en de totale waarde van het onroerend goed.

Veel mensen beschouwen het als hoeveel van het huis u werkelijk “bezit”… bijvoorbeeld, als u de hypotheek voldoende hebt afgelost zodat u 15% van de waarde van het huis hebt betaald, dan heeft u 15% eigen vermogen in het huis. Als je de hypotheek volledig hebt afgelost, heb je 100% eigen vermogen.

Geldschieters vinden

Zodra u hebt besloten om een ​​kapitaallening aan te vragen, moet u op zoek gaan naar een kapitaalverstrekker om de lening uit te geven. Banken, financieringsmaatschappijen, hypotheekverstrekkers en zelfs online geldschieters kunnen allemaal voor dit doel worden gebruikt, en het is belangrijk om de tijd te nemen om offertes aan te vragen bij verschillende van deze geldschieters om ervoor te zorgen dat u de beste leentarieven en voorwaarden krijgt beschikbaar voor jou.

Zodra u al deze offertes hebt ontvangen, kunt u beginnen met het vergelijken van de kenmerken van elke potentiële lening, evenals de rente die elke geldschieter in rekening brengt, zodat u precies kunt bepalen welke lening het beste is voor u en uw behoeften.

Uw lening krijgen

Nadat u hebt bepaald welke lening de beste voor u is, is het tijd om uw definitieve aanvraag in te dienen, zodat u uw lening kunt krijgen. Indien goedgekeurd, kan de lening rechtstreeks aan u worden betaald, op een speciale rekening of een kredietlijn worden gezet, of worden betaald aan wie het geleende geld ook bedoeld is… het hangt af van de geldschieter en de voorwaarden die zij voor de lening.