Wat de bank niet zei over het creëren van rijkdom – deel 1

De wet van aantrekking en wat de bank niet zei over het scheppen van rijkdom ‘Uitgeven, lenen; lenen, uitgeven’, drongen de bankiers aan. “Geen krediet, traag krediet, slecht krediet, geen probleem. Als u uw eigen huis bezit, hebben we een lening voor u. Geen eigen vermogen nodig.”

We zien het elke dag, een nieuwe manier om geld te lenen, uw creditcardlimieten te verlengen of het gebruik van het eigen vermogen in uw huis en de geweldige dingen die u kunt kopen van deze nieuw gevonden rijkdom. Wealth Creation zonder ervoor te werken, op een schaal die nog niet eerder is gezien. Waar weinig rekening is gehouden met de impact van dit toegevoegde krediet en de terugbetaling ervan. Omdat hebzucht goed is, heb het nu, betaal er later voor, was door de media op alle niveaus in ons geprogrammeerd. Persoonlijke schulden zijn nu een groot probleem geworden en elke economische neergang en de daarmee gepaard gaande verminderde werkgelegenheid zal directe gevolgen hebben, laat staan ​​een ronde van renteverhogingen.

Geen wonder dat het aantal faillissementen tien keer zo hoog is als enkele decennia geleden. In een crisis die ongekend is in de financiële wereld. De computermodellen die zeiden dat er weinig risico was, bleken gaten te hebben die breed genoeg waren om vrachtwagens door te rijden. Het vloeit uit Amerika en overspoelt delen van de financiële wereld die nog nooit eerder zijn beïnvloed. Er worden elke dag faillissementsrampen geregistreerd, de kredietverstrekkers met losse zakken oogsten nu wat ze hebben gezaaid. Door de hoge schulden die sommige banken aanhouden, wordt de regering gedwongen om in te grijpen met overheidsgeld om de kasstromen in te dammen.

Gary Eldred PhD, hoogleraar onroerend goed aan de Trump University, verwoordde het zo.

Wilszwakte en financiële discipline

  1. Door de verkoopbenadering toe te passen, wisten de bankiers dat miljoenen mensen de kans zouden aangrijpen om geld uit te geven en te lenen, en later zouden nadenken over de destructieve gevolgen.
  2. Want laten we de feiten onder ogen zien. Home equity-leningen overwint uw vermogen om rijkdom op te bouwen. Als u het toch gebruikt, gebruik het dan alleen voor productieve investeringen met een laag risico voor een goed rendement. (Zoals het oude advies luidt: “Nooit gedaan met zaaigraan”.) De gegevens over hypotheken laten overweldigend zien dat leners het geld dat ze lenen het vaakst besteden aan consumptie, inclusief ondoordachte verbeteringen aan het huis of lange reizen naar het buitenland.
  3. Hoe zit het met het consolideren van uw rekeningen of het betalen van creditcardsaldi met hoge rente? Nogmaals, voorzichtigheid zegt nee. In plaats van minder rente te betalen, leidt deze aanpak vaak tot nog meer schulden. Waarom? Omdat leners die hun creditcardsaldi en andere rekeningen in hypotheken (of herfinancieringen) verpakken, tijdelijk de pijn van schulden minimaliseren. Maar met een langere looptijd en lagere betaling genereert de schuld hogere langetermijnkosten. Erger nog, veel leners laten hun creditcardsaldo weer stijgen naar waar ze eerder waren.

“Godzijdank is het huis vorig jaar met $ 10.000 in waarde gestegen”, denken ze. Maar ondertussen gaat de vernietiging van rijkdom door.

Laat u niet in deze situatie belanden, gebruik de krachten die worden geboden door de Universele Wetten en de Wet van Aantrekking om uw eigen welvaartscreatie op te bouwen, zodat u niet hoeft te lenen buiten uw vermogen om terug te betalen. Bouw je eigen doelen, laat anderen je doelen niet voor je bouwen, door jou in hun doelen te betrekken waar wat die voor jou in petto hebben, weinig en waarschijnlijker is, “maar een leven met schulden”.