Wat bepaalt het tarief van de studielening?

Veel verschillende factoren spelen een rol bij het bepalen van het tarief voor een studielening. Dit omvat eerder of niet dat de lening wordt gedekt door de federale overheid of dat het een onderhandse lening is. Het hangt ook af van welke federale studielening wordt aangevraagd.

Zo was een Stafford-lening voorheen gebaseerd op een aanpasbare formule, werd het tarief jaarlijks vastgesteld op basis van de geldende 91-daagse schatkistpapier, maar per 1 juli 2006 was het tarief vastgesteld op 6,8%. Sommige leningverstrekkers zien echter af van een deel van de marge waarop ze recht hebben in het kader van het federale programma, en zullen tarieven aanbieden die lager zijn dan het standaardtarief. Het loont om rond te shoppen, want niet alle kredietverstrekkers rekenen hetzelfde tarief.

Sommige kredietverstrekkers bieden zelfs prikkels op basis van de betalingsgeschiedenis en het bedrag van de schuld. Houd er rekening mee dat dit de praktijken zijn van de individuele geldschieters, een Stafford-studielening is niet gebaseerd op kredietwaardigheid, het is gebaseerd op behoefte, en dus zelfs als uw kredietwaardigheid niet de beste is, kunt u nog steeds in aanmerking komen voor de lening.

Houd er rekening mee dat u mogelijk ook een vergoeding voor het starten van een lening betaalt tot 4% van de leningswaarde. Een deel van deze lening gaat daadwerkelijk naar de federale overheid om de kosten van de leningen te verlagen. Sommige kredietverstrekkers verlagen het percentage van de kosten voor het initiëren van een lening, dus het loont om rond te shoppen, zodat u de leenrente kunt verlagen.

Als u uw lening niet betaalt, kunnen er ook boetes voor te late betaling en incassokosten in rekening worden gebracht. Onthoud dat dit leningen zijn, geen subsidies en dat u ze moet terugbetalen, anders schaadt u uw kredietwaardigheid ernstig.

Alles bij elkaar genomen, spelen veel verschillende factoren een rol bij het bepalen van de leenrente voor een studielening. Maar ga er niet vanuit dat alle studieleningen dezelfde rente hebben. Ook al vraagt ​​u een Stafford-lening aan die door de overheid wordt ondersteund, de tarieven die door de ene kredietverstrekker worden berekend, kunnen verschillen van de tarieven die door een andere worden berekend.