Wanneer moet u uw huis niet herfinancieren?

Er zijn momenten waarop de hypotheekrente er ongelooflijk smakelijk uitziet en het lijkt alsof iedereen op de herfinancieringstrein springt. Hoewel herfinancieren wanneer de rente erg laag is misschien een goed idee lijkt, heeft niet iedereen baat bij het herfinancieren van zijn huis. Huiseigenaren die al veel schulden hebben, een tweede hypotheek hebben of van plan zijn in de toekomst te verhuizen, kunnen in feite meer gaan betalen door tegen een lager tarief te herfinancieren dan bij hun huidige hypotheek te blijven.

Hoeveel eigen vermogen heeft u momenteel in uw pand?

Een van de eerste dingen die u moet weten, is of er al voldoende eigen vermogen in het pand aanwezig is. Het heeft weinig zin om herfinancieren als u al 90% of meer van uw woningwaarde hebt geleend in hypotheken of tweede hypotheken. Het is ideaal om minder dan 80% van die waarde van uw huis te lenen als u van plan bent te herfinancieren. Door minder dan 80% van de waarde van het onroerend goed te lenen, hoeft u geen PMI of particuliere hypotheekverzekering te betalen.

Hoe lang betaal je al?

Als u uw hypotheek al een lange tijd betaalt, kan een herfinanciering u op dit moment veel meer geld aan rente kosten, ook al zal uw rentetarief zelf veel lager zijn dan uw bestaande rentetarief. Als u al vrij ver bent met uw lening, dan is het meeste van wat u op dit moment betaalt in principe, dus herfinanciering zou geen goed idee zijn.

Controleer je tegoed.

Zorg ervoor dat uw credit score beter is of op zijn minst hetzelfde als toen u voor het eerst uw hypotheek afsloot, anders komt u waarschijnlijk nog steeds niet in aanmerking voor een laag genoeg tarief om herfinanciering de moeite waard te maken. Veel mensen bouwen schulden op hun creditcards op en gaan vervolgens verder met het afsluiten van andere kredietlijnen nadat ze een nieuw huis hebben gekocht. Dit gedrag zelf kan uw kredietscore zelfs verlagen, zelfs als u al deze rekeningen elke maand op tijd betaalt.

Hoe lang ben je van plan in je huis te blijven?

Als algemene regel geldt dat u alleen een herfinanciering moet overwegen als u van plan bent langer dan 5 jaar in uw huis te blijven wonen. Als u niet van plan bent om in ieder geval zo lang te blijven zitten, zult u de kosten of herfinanciering waarschijnlijk niet terugverdienen.

Hoewel er veel goede redenen zijn voor iemand om te herfinancieren wanneer de tarieven historisch laag zijn, is herfinanciering niet voor iedereen weggelegd. Kijk naar alle variabelen wanneer u beslist of herfinanciering al dan niet voordelig voor u is en zorg ervoor dat u de cijfers zelf uitvoert. Er zijn talloze rekenmachines voor het herfinancieren van hypotheken beschikbaar op internet die u kunnen helpen erachter te komen hoe lang het zal duren voordat de besparingen die u van uw nieuwe lening krijgt, de kosten van herfinanciering.