Wanneer een voorschot op werkkapitaal afsluiten?

Het hebben van een goede relatie met uw bank geeft u het voordeel dat u een kredietlijn of een voorschot op werkkapitaal kunt afsluiten om uw bedrijf boven water te houden gedurende een periode waarin uw bedrijf in de problemen zit waardoor het bedrijf failliet gaat. geld verliezen. Als deze problemen waar uw bedrijf mee te maken heeft oplosbaar en voor u glashelder zijn, dan is het zeker een goed idee om een ​​voorschot af te sluiten. Als u echter niet helemaal zeker weet wat het probleem veroorzaakt, is het waarschijnlijk beter om het voorschot uit te stellen.

In een economie als deze is geld gooien naar een bedrijf dat het moeilijk heeft misschien niet de best mogelijke oplossing. U moet een goed begrip hebben van uw financiën. Het is heel gemakkelijk om te denken dat het verwerven van wat extra werkkapitaalfinanciering u door de moeilijke tijden zal helpen waarin we ons bevinden, maar geld lenen zonder te weten waarom u dat geld in de eerste plaats verliest, zou nooit moeten worden gedaan. Net als een relatie, kan het soms beter zijn om het rustig aan te doen en te evalueren wat er aan de hand is.

Als u bijvoorbeeld een seizoensbedrijf heeft en in de zomer, wanneer uw bedrijf volledig uitblinkt in zijn branche, dan zult u na een paar jaar zakendoen een redelijk goed idee hebben van hoe de cijfers eruitzien tijdens de winter en de zomer en zult u weet hoeveel geld je in de zomer moet opbergen voor de winter, het productieseizoen. Als u in de winter contant geld tekort komt, kunt u gewoon naar de bank gaan voor het voorschot. Dit staat bekend als een voorschot op het werkkapitaal.

Nu vanuit een ander scenario, heb je geen goed seizoen, zomer, en moet je eerder dan normaal bij je geldschieter zijn. Ook is uw werkkapitaalpercentage buiten het seizoen veel lager, waardoor u meer geld van uw geldschieter moet vragen. Met een scenario als dit moet u uw bedrijf evalueren en beslissen of het beter is om het bedrijf buiten het seizoen te sluiten, wat enorme kosten kan besparen. U moet echt alle financiële evaluaties doen voordat u deze beslissing neemt.

Dit is slechts één voorbeeld van wanneer u een andere optie zou moeten overwegen naast het opnemen van een voorschot op werkkapitaal. Je kunt de zelfverzekerde route nemen en een paar mensen laten werken tijdens het laagseizoen, maar wat heb je eraan als het je hele bedrijf kost? Na het evalueren van uw bedrijf moet u er misschien uitzien als de slechterik door bezuinigingen uit te delen en werknemers te ontslaan, maar soms zijn ze gewoon onvermijdelijk. U gebruikt die lening liever om uw bedrijf tijdens de zomer, het hoogseizoen, te heropenen om uw bedrijf te laten groeien, dan om die lening te gebruiken om uw bedrijf open te houden wanneer het geen winst maakt.