Wanneer een hypotheek voor een tweede huis herfinancieren?

Weten wanneer u uw tweede hypotheek moet herfinancieren, is uiterst belangrijk. De timing moet precies goed zijn, het moet een lage rente en lage of geen kosten hebben. Voordat u herfinanciert, moet u ervoor zorgen dat het in uw belang is, dat u geld moet kunnen besparen of lagere hypotheeklasten moet hebben als u herfinanciert.

Lagere tarieven Gelijke besparingen

Herfinanciering kan u honderden dollars per maand besparen met lagere rentetarieven. Weten wanneer te herfinancieren is de sleutel tot het besparen van het maximale bedrag. Om te controleren of u wel of niet kunt besparen, vergelijkt u uw huidige hypotheek met de eventuele nieuwe hypotheek. Het hebben van zowel uw eerste als tweede hypotheek kan ook uw maandlasten verlagen; het werkt echter alleen als uw huidige primaire hypotheek een hoge rente heeft.

Beschermen tegen stijgende tarieven

Als je eenmaal hebt geherfinancierd, is er nog steeds een mogelijkheid dat de rente stijgt. Door een tweede hypotheek met variabele rente te hebben, kunt u uzelf beschermen tegen stijgende rentetarieven. Zelfs als u limieten heeft, kan de lengte van de lening worden verlengd en als gevolg daarvan worden de leenkosten verhoogd. Als u een vaste rente herfinanciert, geeft dat gemoedsrust omdat uw maandlasten niet hoger zijn dan de maand ervoor.

Wanneer herfinancieringstiming belangrijk is

Meestal betaalt u bij hypotheken met eigen vermogen normaal gesproken het grootste deel van de rente aan het begin van de betalingsperiode. Dit betekent dat u aan het einde van het leenschema zeer weinig rente betaalt. Dus herfinancieren en weten wanneer u moet herfinancieren, misschien zelfs vroeg, kan u later besparingen opleveren.

Als verhuizen een goede mogelijkheid is, wilt u de herfinanciering uitstellen vanwege de sluitingskosten. Hoewel de sluitingskosten slechts 1-3% van het totale principe bedragen, duurt het een paar jaar om uw kosten terug te krijgen.