Wanneer barst de creditcardbubbel?

Voor het geval je het nog niet wist, er is nog een zeepbel, die enorm groeit in dit land, klaar om te barsten. De doorlopende kredietkaartschuld van consumenten blijft elke maand groeien, en bereikte afgelopen juni voor het eerst de grens van $ 900 miljard dollar. De Federal Reserve meldt dat de Amerikanen dit jaar 39 miljard dollar aan nieuwe creditcardschulden hebben opgestapeld. We verwijzen naar de dreigende crisis als de creditcard-tsunami. Je kunt beter de luiken dichtslaan!

Voor de maand augustus 2007, VS, hebben consumenten nog eens $ 6,2 miljard aan nieuwe schulden toegevoegd, bovenop de $ 5,6 miljard die ze in juli hadden verzameld. Over het geheel genomen, inclusief alles behalve hypotheken, hebben Amerikanen bijna $ 2,5 TRILJOEN DOLLAR aan schulden! Nu het hypotheekspel voorbij is en al dat gemakkelijke geld is verdiend, is het volgende grote ding dat de banken zullen melken voor maximale groei en winsten zijn de kaarten. De tarieven en boetes nemen al jaren gestaag toe, evenals de gemiddelde rentetarieven. Vorig jaar verdienden de banken meer dan $ 100 miljard aan rente en nog eens $ 50 miljard aan vergoedingen en boetes; deze jongens zijn niet je vrienden.

Veel mensen, die in de knel komen door de uiteenspattende huizenbubbel, vertrouwen in toenemende mate op hun laadpas om te leven. Aangezien de kraan naar het eigen vermogen is opgedroogd, en hun levensstijl niet verandert, of omstandigheden zoals verloren banen of medische ontberingen ervoor zorgen dat ze blijven vertrouwen op betaalkaarten, is er geen einde in zicht aan hoeveel extra schulden John Q Het publiek zal het overnemen. Op een gegeven moment moet de dam barsten en zullen veel mensen verdrinken.

Wie weet hoeveel mensen de afgelopen jaren boven hun stand leefden, de tijdelijke rijkdom uit hun onroerend goed haalden, om het vervolgens uit te geven aan luxe zoals vakanties en weelderige bruiloften in Toscane? Hoeveel mensen hebben ongedekte schulden overgemaakt naar hun onroerend goed, alleen om het risico te lopen op afscherming als ze een paar betalingen missen? Wat dacht je van de mensen die dachten dat de waarde van een toch al te duur huis zou blijven stijgen, en hypotheken met een teasertarief sloten, in de hoop binnen een paar jaar met de winst te herfinancieren, en nu vastzitten met een hypotheek die is verdubbeld, en op geen enkele manier ervoor betalen?

Nu het spel voorbij is, wenden die mensen zich tot hun betaalkaarten om te overleven. Mensen die “verslaafd” waren aan hypotheken met een teasertarief, zijn nu niet in staat om de “echte” hypotheekbetaling te betalen. Velen gaan in gebreke met de hypotheek en houden de creditcards actueel. Sommigen gebruiken ze als een geldautomaat, drijven ze tot het uiterste, en vragen voortdurend om het spervuur ​​van nieuwe kaarten die hun brievenbus sieren.

Ze leven in een fantasieland als ze denken dat de gemiste hypotheekbetalingen hun kredietwaardigheid niet zullen schaden. Geef het een maand of drie, en als de creditcards zien dat je hypotheekbetalingen mist, verhogen ze je rentetarieven tot 25%+ en dan ben je, excuseer mijn Frans, “genaaid”. Het grootste deel van uw betaling wordt verspild aan rente, en het kan 10-100 jaar duren om de schuld af te betalen.

De kaartmaatschappijen weten dat mensen er alles aan zullen doen om op de hoogte te blijven van kaarten, en dat mensen contant geld nodig hebben. Volgens een onderzoek van de Fed zijn de vereisten om een ​​creditcard te krijgen het laagst in 10 jaar; als je een hartslag hebt, kun je een creditcard krijgen. Ze geven zelfs creditcards aan huisdieren.

De junkmail-creditcardverzoeken die uw brievenbus sieren, worden in semi-vrachtwagens op pallets naar het postkantoor gereden en met vorkheftrucks gelost. Hoewel het aantal mailers in feite minder is dan wat er op hun hoogtepunt in 2005 werd verstuurd, is het percentage mensen dat reageert op en wordt geaccepteerd door de creditcardmaatschappijen gestaag gestegen en is het sinds 2005 zelfs drie keer zo groot geworden!

Dit alles is het gevolg van de stopzetting van het wegnemen van eigen vermogen uit uw te dure woning. Het was nooit duurzaam, en ik heb medelijden met de mensen die op het hoogtepunt kochten en $ 600.000 plus betaalden voor een 40 jaar oud huis dat niet 1/4 van die prijs waard was. Om te denken dat de zeepbel alleen maar groter zou kunnen worden en dat de gemiddelde prijs van een huis hoger was dan het vermogen van de gemiddelde persoon om er een te kopen, het was slechts een kwestie van tijd voordat er iets moest worden gegeven, en dat is ook zo.

Nu praat ik de hele dag met mensen die contante voorschotten van creditcards nemen om van te leven of hun hypotheken te betalen; dat stopt op een gegeven moment.

De creditcardbubbel zal de volgende zijn die barst. Als uw creditcardschuld uit de hand loopt, moet u iets doen. Door het proces van schuldenregeling zijn er manieren om binnen 3-4 jaar met de schuldeisers te vereffenen voor minder dan wat u verschuldigd bent, waardoor u in een positie bent om nieuw krediet te krijgen nadat het voorbij is. Lees ons gratis rapport over schuldenregeling om te zien of dit een optie voor u is.