Waaruit bestaat een FICO-creditscore precies?

Uw FICO-score is een zeer belangrijk item om regelmatig bij te houden, omdat het voor een groot deel veel te maken heeft met het krijgen van leningen, verzekeringen, zelfs een baan en meer. Zoals we allemaal weten, dekken FICO-scores een groot deel van onze financiële achtergrond, maar welke gebieden zijn dit? Er zijn vijf hoofdgebieden en de percentages kunnen enigszins verschillen tussen rapporterende bedrijven. Betalingsgeschiedenis, verschuldigde bedragen, lengte van kredietgeschiedenis, nieuw krediet en soorten krediet worden allemaal meegenomen in uw kredietscore.

De betalingsgeschiedenis bevat het meeste water in termen van FICO-scores, aangezien het gebied meestal uit ongeveer 35% van een kredietscore bestaat. Deze factor laat zien hoe goed een persoon in het verleden betalingen heeft gedaan en of er sprake is geweest van achterstallige betalingen. Andere items, zoals faillissementen, verschijnen onder deze sectie. Onthoud dat als er achterstallige betalingen op een kredietrapport verschijnen, tijd van invloed is op het gewicht van dat probleem.

De volgende categorie zijn de verschuldigde bedragen. Verschuldigde bedragen bestaan ​​uit ongeveer 30% van de kredietscore en deze categorie bestaat in feite uit wat uw openstaande saldi zijn en hoeveel krediet u nog heeft op uw doorlopende schuldrekeningen. Dit wordt bekeken in de vorm van een verhouding waarin het de saldi vergelijkt met de werkelijke hoeveelheid geld die voor u beschikbaar is. Onthoud dat het openen van meer rekeningen u op de lange termijn niet echt zal helpen als u zich in deze situatie bevindt, aangezien dit van invloed is op een andere categorie, namelijk het nieuwe kredietgebied.

Vervolgens neemt het gebied met betrekking tot de lengte van uw kredietgeschiedenis zijn positie in op ongeveer 15% van uw FICO-kredietscore. Dit gebied meet eenvoudig alle gegevens die verwijzen naar hoe lang u daadwerkelijk heeft betaald voor verschillende soorten leningen of doorlopende schulden. Dit heeft veel te maken met uw kredietscore, omdat het de potentiële geldschieter laat zien hoeveel bewijs van ervaring met het doen van betalingen u hen kunt bieden, zodat ze, zoals altijd, hun risico kunnen minimaliseren dat de lener mogelijk in gebreke blijft of geen betalingen doet op tijd.

Nu, terug naar het item over het openen van nieuwe rekeningen om meer krediet aan uw saldo en beschikbare kredietratio toe te voegen, wanneer een persoon nieuwe rekeningen opent of zelfs nieuwe rekeningen vraagt, dit gaat allemaal naar het kredietrapport van die persoon en heeft dus invloed op hun score. Nieuwe kredietaanvragen bestaan ​​uit ongeveer 10% van uw kredietscore. Nu hebben sommige individuen mogelijk nieuwe accounts aangevraagd en verkregen omdat ze hun kredietwaardigheid hebben verbeterd na een faillissement of geschiedenis van achterstallige betalingen. Deze situatie, indien positief, zal de kredietscore van een persoon achteraf echt helpen. Maar in de meeste gevallen is het het beste om dezelfde accounts voor langere tijd te hebben.

Ten slotte zijn de soorten kredietrekeningen waarop u momenteel betalingen verricht, van invloed op uw kredietrapport, aangezien dit ongeveer 10% van uw totale kredietscore uitmaakt. Het belangrijkste probleem hier is dat de kredietverstrekkers in de eerste plaats willen weten dat u leningen op tijd aflost, maar ook wat voor soort rekeningen dit eigenlijk zijn. Een rekening van een populaire elektronicawinkel waar een persoon betalingen doet aan een nieuwe magnetron is niet hetzelfde als een hypotheek. FICO-scores worden aangepast om dit verschil in uw kredietrapport weer te geven.

Als er één ding is om te onthouden, is het dat uw credit score een van de meest waardevolle dingen is die u kunt hebben bij het aanvragen van een lening en meer. Uw credit score is echter veel relevanter voor het daadwerkelijk krijgen van de baan die u wilt of zelfs voor het ontvangen van een medische verzekering in veel gevallen. Iedereen wil klanten, werknemers en klanten die verantwoordelijk zijn en de klus klaren, of het nu gaat om betalingen of het uitvoeren van taken voor een werkgever. Als de kredietscore niet regelmatig wordt gecontroleerd, kunnen de negatieve problemen, of ze nu wel of niet uw schuld zijn (dwz identiteitsdiefstal), die vaak van invloed zijn op de kredietscores van individuen, van invloed zijn. Houd dat krediet dus goed in de gaten en zorg ervoor dat u in het algemeen op de eerlijkste manieren wordt vertegenwoordigd.