Waarom u uw gratis kredietrapport zou moeten krijgen

Waarom zou ik een kopie van mijn gratis kredietrapport willen ontvangen? Er komen verschillende redenen in me op. In uw kredietrapport staat informatie die uw leven op vele manieren kan beïnvloeden – hoeveel u aan rente moet betalen om geld te lenen, of dat u zelfs maar een lening krijgt. Kun je een lease krijgen of een mobiel abonnement afsluiten? Uw krediet ligt aan de basis van veel financiële transacties in uw dagelijks leven. U wilt er zeker van zijn dat alle informatie in uw rapport volledig, actueel en vooral nauwkeurig is voordat u een hypotheek aanvraagt, een verzekering afsluit of zelfs maar solliciteert.

Identiteitsdiefstal voorkomen

Wanneer iemand uw persoonlijke gegevens zoals uw burgerservicenummer, naam, adres, telefoonnummer of creditcardnummer gebruikt om fraude te plegen, wordt dit identiteitsdiefstal genoemd. Dit is een enorm gedoe om door te maken, omdat de fraude in uw naam wordt gepleegd. Dieven kunnen nieuwe creditcardaccounts openen, items online kopen of zich aanmelden voor services zoals mobiele telefoonabonnementen – allemaal met uw persoonlijke gegevens. Omdat ze nooit van plan waren om de rekeningen te betalen, worden de onbetaalde rekeningen vermeld op uw kredietrapport. Naast het ontvangen van rekeningen voor goederen en diensten die u nooit hebt ontvangen, wordt uw krediet aangetast, waardoor het moeilijker voor u wordt om krediet, verzekering of het vinden van werk voor u te krijgen.

Als u minstens één keer per jaar rapporten over uw kredietwaardigheid ontvangt, weet u dat u altijd op de hoogte bent en snel kunt handelen om eventuele overtredingen te stoppen voordat ze echt serieus worden.

U moet enkele van uw persoonlijke gegevens verstrekken om uw kredietrapport naar u toe te sturen. Dit omvat in ieder geval uw adres, volledige naam, geboortedatum en burgerservicenummer. Het kan ook uw huidige werkgever, informatie over uw bankregelingen en hypotheekbetalingen bevatten. De reden dat u deze informatie moet verstrekken, is dat de kredietrapportagebedrijven (Experian, Equifax en Transunion) er absoluut zeker van kunnen zijn dat u werkelijk uzelf bent, en het recht hebben om uw gratis kredietrapport op te vragen. Zou het niet ironisch zijn als een bedrieger uw kredietrapport zou kunnen bemachtigen?