Waarom u de hypotheek nooit met uw creditcards moet betalen

Een van de grootste fouten die huiseigenaren kunnen maken als ze financieel in de problemen komen, is het vertrouwen op creditcards of andere kortetermijnleningen om ze door de moeilijkheid heen te helpen. Ze denken dat ze geld kunnen lenen tegen een hoge rente en dat dan terugbetalen zodra hun inkomen is hersteld. Helaas is dit bijna nooit het geval.

Maar al te vaak gebeurt het dat de financiële tegenspoed langer duurt dan oorspronkelijk werd voorgesteld. Een ontslag van een paar maanden verandert in zes of tien maanden zonder werk. En hoewel het soms kan helpen om een ​​maand of twee in de schulden te zitten om boven water te blijven, kan een langere periode zonder inkomen om de hypotheek en andere rekeningen te betalen al snel een nachtmerrie worden.

Het grootste probleem met het gebruik van creditcards is dat de rente zo snel en zo dramatisch kan stijgen als de leners ooit achterblijven. En als ze afhankelijk zijn van creditcards zodat ze niet achterlopen op hun andere rekeningen, zullen ze op een gegeven moment ongetwijfeld niet de minimale betaling op hun kaarten doen. Wanneer dit gebeurt, kan een financiële ramp volgen.

In werkelijkheid is het bijna beter om alle andere individuen en bedrijven te vragen om een ​​kortlopende lening te verstrekken om tijdelijke financiële problemen te verhelpen. Veel buren, familie van vrienden en lokale bedrijven houden hun geld allemaal bij exact dezelfde geldschieters die de creditcards in de eerste plaats aan de leners uitgeven.

Met de wildgroei aan nieuwe overheidsprogramma’s om kredietnemers te helpen, zijn er ook een aantal manieren om het afschermingsproces te stoppen. Leners hoeven zich niet alleen verder in de schulden te steken op persoonlijke leningen of creditcards, omdat ze in sommige gevallen hun woningkrediet kunnen laten herstructureren of verlagen.

Meer geld lenen om uit de schulden te blijven is bijna nooit een goed idee, tenzij de ontberingen maar van korte duur zijn. Maar financiële nadelen duren vaak veel langer dan oorspronkelijk verwacht. Daarom moeten leners alternatieve opties zoeken om te voorkomen dat ze hun huis kwijtraken en zelfs hun creditcard opgeven als ze niet langer in staat zijn om al hun rekeningen te betalen.