Waarom toegang tot financiering van cruciaal belang is voor advocatenkantoren

De meeste mensen gaan ervan uit dat elke advocaat een extravagante, uitbundige levensstijl heeft. Ze gaan ervan uit dat alle advocaten een hoog inkomen, bevredigend werk en een prestigieuze positie in de samenleving hebben.

Maar dit is een onnauwkeurig beeld van het leven dat de meeste advocaten leiden – vooral eisersadvocaten die werken op basis van onvoorziene kosten.

Advocaten ervaren dezelfde dagelijkse uitdagingen als de rest van ons. Degenen die hun eigen bedrijf beginnen, worden geconfronteerd met dezelfde uitdagingen en angsten als elke nieuwe bedrijfseigenaar.

Op onvoorziene omstandigheden gebaseerde advocatenkantoren moeten zich voorbereiden op een aanzienlijke negatieve cashflow terwijl ze hun dossierlast opbouwen, uitgaven aan zaakkosten, waaronder getuige-deskundigen en algemene bedrijfskosten, terwijl ze wachten op inkomsten uit afgehandelde zaken. Oprichters van nieuwe advocatenkantoren zitten al opgezadeld met schulden uit een dure opleiding, vaak betaald met studieleningen. Ze hebben bedrijfskosten zoals huur, reclame, salarissen en voordelen, abonnementen, verenigingskosten en verzekeringen. Tel alles bij elkaar op en het is bijna onmogelijk om van de grond te komen.

Hoewel er maar zoveel geld is dat u kunt lenen van familie en vrienden, kunt u altijd partners aannemen die geld hebben – maar als u dat doet, geeft u waarschijnlijk een aanzienlijk deel van het bedrijf op.

Het is vrijwel onmogelijk om een ​​advocatenkantoor te starten zonder op de een of andere manier schulden aan te gaan.

Banken waren de traditionele bron van leningen voor startende advocaten. Advocaten zouden een businessplan schrijven en de leningfunctionaris ontmoeten die de achtergrond en het financiële profiel van de advocaat zou evalueren. Helaas lenen de meeste banken niet meer uit aan proefadvocaten die werken aan onvoorziene omstandigheden. Ze hebben niet de expertise om de meest waardevolle bezittingen van advocaten te beoordelen – hun zaken – en ze staan ​​onder druk van regelgevers om hun meer “risicovolle” leningen af ​​te stoten.

Maar er is een levensvatbaar antwoord voor advocaten, jong en ervaren, die een nieuw kantoor of partnerschap oprichten.

De sector Legal Funding heeft de afgelopen jaren een snelle groei doorgemaakt, deels als gevolg van de leegte die banken hebben achtergelaten en de oprichting van zeer gespecialiseerde juridische financieringskantoren.

Legal Finance-firma’s bieden wat in de branche bekend staat als werkkapitaalleningen en kredietlijnen voor advocatenkantoren. Bedrijven verpanden hun zaken als zekerheid voor de lening en betalen deze af van de opbrengst van hun zaken als ze afwikkelen. Advocaten kunnen ook hun eigen persoonlijke krediet verpanden. Kredietverstrekkers lenen tegen zaken die nog niet zijn ingediend, zaken die in behandeling zijn en zaken die in hoger beroep zijn. De fondsen kunnen voor vrijwel elk doel worden gebruikt, inclusief algemene bedrijfskosten, bedrijfsontwikkeling en marketing, evenals voor deskundige getuigen, ondersteuning bij geschillen en partnerdistributies. Leningen zijn doorgaans twee jaar (of langer), maar kunnen op elk moment worden afbetaald. In wezen krijgt de advocaat een voorschot op zijn erelonen en onkostenvergoedingen.

Hoewel de praktijk is gegroeid, zijn er nog steeds slechts een handvol kwaliteitskredietverstrekkers met de expertise en het kapitaal om de juridische gemeenschap van dienst te zijn.

“Juridische financiering is een waardevolle hulpbron voor advocatenkantoren in de start-up-modus of die gewoon een schokkerige cashflow ervaren”, merkte Richard Silverstein op, president van Case Funding Inc. uit New York, een van de weinige gespecialiseerde juridische financieringsmaatschappijen die in staat zijn om het verstrekken van advocaat- en juridische financiering aan advocatenkantoren op basis van onvoorziene kosten in de Verenigde Staten. “We zorgen ervoor dat advocaten het kapitaal hebben dat ze nodig hebben om hun zaken tegen goed gefinancierde verdedigingsfirma’s en diepgewortelde gedaagden op de juiste manier aan te pakken. Met ons kapitaal zijn ze niet gedwongen om vroegtijdig te schikken of voor minder dan de zaak mogelijk waard is. Ik zeg graag – we egaliseren het speelveld voor de kleine man”.