Waarom schulden consolideren?

Schuldconsolidatie betekent het nemen van één lening om een ​​aantal kleinere leningen te betalen. Deze consolidatie van schulden stelt u in staat om een ​​lagere rente te verzekeren. Er zijn tal van schuldconsolidatiebedrijven die u verschillende opties bieden om uw schulden te consolideren en u te helpen faillissement te voorkomen.

Laten we eerst proberen te begrijpen waarom iemand in de schulden komt. Normaal gesproken heeft u schulden uit een of twee bronnen. Maar als de schuld begint toe te nemen, ga je op zoek naar meer kredietbronnen. De beste manier om uit de schulden te komen, is door uw uitgaven te verlagen en/of uw inkomen te verhogen en ervoor te zorgen dat u elke maand een teveel aan geld overhoudt om uw maandelijkse termijnen terug te betalen. Maar wanneer u geen aandacht besteedt aan het terugbetalen van uw termijnen en verschillende bronnen zoekt om meer lening te krijgen, krijgt u uiteindelijk een aantal schuldeisers.

Nu is het rentepercentage bij elke schuldeiser anders. Bovendien is de looptijd van de lening anders en weet je niet wie je eerst moet betalen. Alles wordt heel ingewikkeld. Om het u gemakkelijk te maken, moet u kiezen voor schuldconsolidatie.

Na schuldconsolidatie moet u de lening aan één entiteit betalen met een vaste rentevoet, die over het algemeen lager is dan de gecombineerde rentevoet die u eerder moest betalen. Stelt u zich eens voor hoe snel u denkt als u slechts één cheque per maand hoeft te ondertekenen.

De verschillende redenen om uw schuld te consolideren zijn onder meer:

1. U moet lagere maandtermijnen betalen na schuldconsolidatie.

2. Het beheren van uw schuld wordt eenvoudig, omdat u vroeger talloze termijnen moest betalen en nu hoeft u slechts één cheque te ondertekenen.

3. U krijgt ook duidelijk inzicht in hoeveel geld u elke maand moet betalen. Zo zijn de zaken niet ingewikkelder.

4. Ook krijg je een lage rente en kun je geld sparen over je hele lening. Banken hebben rentetarieven die lager zijn dan de rentetarieven op creditcards; de bankrente is echter ook hoger als je deze vergelijkt met de rente van de geconsolideerde lening.

5. U bespaart ook tijd omdat u niet talloze cheques hoeft te ondertekenen, op te sturen of uw totale maandbedrag te berekenen.

6. Er is ook weinig kans om een ​​termijn te vergeten omdat er nu maar één termijn is. Vroeger waren er tal van termijnen en was de kans op het vergeten van een termijn zeer groot.

Een ander voordeel van schuldenregeling is dat uw schuldeisers geen contact met u kunnen opnemen voor de schuld nadat u uw schuld hebt geconsolideerd. U krijgt ook duidelijk inzicht in uw schulden en wanneer u deze moet betalen, tegen welk rentepercentage en wat de maandelijkse termijnen zullen zijn.

Schuldenconsolidatie is over het algemeen gunstig; het kan echter ook leiden tot faillissement als u uw geconsolideerde lening niet terugbetaalt. Daarom moet u voorzichtig zijn bij het consolideren van uw leningen. De schuldenaar die een lening aangaat om zijn kredieten veilig te stellen, wordt schuldenconsolidator genoemd.

Het belangrijkste doel van de schuldenconsolidator moet zijn om een ​​zo laag mogelijke rente te krijgen. U moet ook een plan klaar hebben om de lening terug te betalen.

Bekijk ook hoeveel tijd voor u realistisch is om de lening terug te betalen en zoek dienovereenkomstig een geconsolideerde lening. Als u hier geen aandacht aan besteedt bij het consolideren van uw leningen, kunt u later in de problemen komen. Toon ook geen luiheid bij het terugbetalen, of neem de geconsolideerde lening niet als vanzelfsprekend aan, denkend dat u een ander alternatief krijgt om uit de geconsolideerde lening te komen. Nee, de uitweg is faillissement en het is het laatste dat je wilt overkomen.

Als u eenmaal heeft besloten uw lening te consolideren, zijn er verschillende manieren waarop u dit kunt doen. De verschillende soorten schuldconsolidaties omvatten de volgende:

o Gedekte geconsolideerde lening: u kunt een lening aangaan door uw activa, zoals onroerend goed of land, veilig te stellen. Dit brengt een lage rente met zich mee, maar u riskeert uw vermogen. Home equity lening is een soort beveiligde geconsolideerde lening.

o Ongedekte geconsolideerde lening: deze lening wordt geleverd met een hogere rente omdat u geen zekerheid geeft over het geleende bedrag. Persoonlijke lening is het beste voorbeeld van ongedekte geconsolideerde lening.

o Schuldenregeling: Er zijn speciale schuldregelingsmaatschappijen die de volledige onderhandeling over de schuldregeling voor u uitvoeren en uw lening voor u betalen. U moet op uw beurt de bedrijfslening in vaste maandelijkse termijnen betalen. Uw schuldeisers kunnen geen contact met u opnemen als u eenmaal gebruik heeft gemaakt van de diensten van een schuldenregelingsbedrijf.

o Kredietadvies: bedrijven voor kredietadvies staan ​​bekend om hun schuldconsolidatie. Deze bedrijven helpen u zo snel mogelijk van uw schuld af.

Welke manier u ook kiest om uw lening te consolideren, u moet altijd voorzichtig zijn bij het consolideren van uw schulden. Zoals eerder verteld, is dit waarschijnlijk het laatste waar u uw toevlucht tot kunt nemen voordat u gedwongen wordt een faillissement aan te vragen.