Waarom is het belangrijk om uw hypotheek te herzien?

Zeg eens eerlijk, hoeveel tijd besteedt u aan het nadenken over uw hypotheek? Een hypotheek is een van de grootste verplichtingen van uw leven en er wordt meestal maar heel weinig tijd aan besteed om ervoor te zorgen dat deze bij uw persoonlijke situatie past.

Dit is de tijd voor een hypotheek review.

Hoe belangrijk is een hypotheekbeoordeling?

Een hypotheekbeoordeling is erg belangrijk. Het af en toe herzien van uw hypotheek kan u honderden of duizenden ponden rente besparen. Het is ook een goed moment om uw hypotheektermijn te herzien. Potentieel om dezelfde betaling te behouden en het aantal jaren te verminderen.

Onze levens veranderen, steeds meer mensen willen hun huidige huis verbeteren in plaats van de stress van het verhuizen te doorstaan. Het vermijden van hoge zegelrechten en ook de emoties van een verhuizing.

Een standaard variabel tarief (SVR)

Als u geen recente hypotheekbeoordeling heeft gehad, is het zeer waarschijnlijk dat u op uw kredietverstrekkers SVR staat.

Wanneer uw hypotheekovereenkomst met vaste rente afloopt, gaat u door naar het SVR-tarief van uw geldschieter. Dit zal echter meestal een hoger tarief zijn; u betaalt te veel voor flexibiliteit.

Hypotheekovereenkomsten met een vaste rentevoet hebben meestal een gelijkspel in perioden. Op SVR is het echter zeer waarschijnlijk dat u geen overstapkosten hoeft te betalen om een ​​betere deal te krijgen.

Dit betekent dat u vrij bent om een ​​hypotheekmakelaar te bezoeken om de markt te doorzoeken en over te stappen.

Hoge aandelenopties

Met stijgende huizenprijzen, als je het geluk hebt om veel eigen vermogen te hebben, zijn er misschien betere hypotheekovereenkomsten voor je beschikbaar.

Hypotheekrentes zijn gebaseerd op loan-to-value-ratio’s, in de regel geldt dat hoe meer eigen vermogen u heeft, hoe lager uw rentepercentage zal zijn. Indien u dat wenst, heeft u mogelijk ook opties voor het aantrekken van kapitaal tot uw beschikking.

Het is erg populair om over te sluiten om geld in te zamelen voor een nieuwe keuken, aanbouw, verbouwing en/of ramen en deuren.

Weinig eigen vermogen

Bent u een relatief nieuwe huiseigenaar, of moet uw woning nog in waarde stijgen, dan zijn er wellicht nog mogelijkheden om geld te besparen bij uw huidige hypotheekverstrekker. Meestal, als u uw betalingen up-to-date hebt gehouden, enz., zijn er productoverdrachtsdeals beschikbaar.

Ware kosten van een hypotheekovereenkomst

De hypotheekdeal met de laagste rente is niet altijd de beste.

Een goede hypotheekbemiddelaar berekent en vergelijkt de kosten van een herhypotheek en vergelijkt het met het doen van een productoverdracht bij uw huidige geldschieter.