Waarom is een creditcard tegenwoordig zo belangrijk?

Het is tegenwoordig moeilijk om weg te komen van het gebruik van een creditcard. Als u wilt reizen, heeft u een creditcard nodig om een ​​hotelkamer te reserveren. Een auto huren? Er is een creditcard voor nodig. Lid worden van de nieuwe videotheek? Laat uw creditcard zien, alstublieft.

Voor mensen met een slecht of uitgedaagd krediet kan het leven zwaar zijn zonder een creditcard. Beveiligde creditcards kunnen helpen om deze kloof te overbruggen voor mensen zonder krediet of met beschadigd krediet.

Een beveiligde creditcard werkt als volgt: u stort een vast bedrag op een rekening (meestal tussen $ 300 en $ 500) en dat wordt uw kredietlimiet. Uw aanbetaling “beveiligt” in wezen de creditcard. Als u niet betaalt, wordt uw geld de beveiliging van de uitgevende creditcardmaatschappij tegen wanbetaling.

Nadat u een goed krediet heeft opgebouwd, kunt u de kredietlimiet verhogen door meer geld te storten, of de creditcardmaatschappij kan u meer krediet verstrekken zonder een extra storting.

Beveiligde creditcards kunnen voor veel mensen een uitstekende keuze zijn, maar er zijn een paar dingen die u moet weten:

o Bijna alle beveiligde creditcards hebben een jaarlijkse vergoeding. Maar deze vergoedingen kunnen sterk variëren van het ene uitgevende bedrijf tot het andere. Winkelen.

o Veel banken bieden niet langer beveiligde creditcards aan, maar vaak doen kredietverenigingen dat wel. Als u deze route wilt volgen, kunt u voor slechts $ 5 een account openen bij veel kredietverenigingen en vervolgens de beveiligde creditcard daar bekijken.

o De meeste uitgevende bedrijven eisen dat u het saldo elke maand volledig betaalt. Ze nemen uw verschuldigde betaling niet af van het geld dat u heeft gestort – u moet een betaling verzenden, net zoals u zou doen voor een traditionele creditcard. Dit zijn meestal geen doorlopende kredietrekeningen.

Als u denkt dat een beveiligde creditcard de juiste keuze voor u is, zijn er enkele do’s en don’ts die u moet overwegen. Eerst de do’s:

o DOEN winkelen. Niet alle aanbiedingen zijn hetzelfde. Ga niet in op het eerste aanbod dat in je mailbox verschijnt. Doe je eigen onderzoek.

o DOEN kijken naar het krijgen van een beveiligde creditcard met een hoger saldo als dat is wat je nodig hebt. Met andere woorden, als u $ 3.000 te storten heeft, zoek dan een uitgevende instelling waarmee u zoveel kunt storten om te beginnen, zodat uw limiet hoger wordt.

o Zorg ervoor dat dit de beste optie voor u is. Als u nog nooit krediet heeft gehad, of als u een ernstig beschadigd krediet heeft, is dit misschien de enige optie. Maar als je denkt dat je een traditionele kaart kunt krijgen, is dat een betere optie.

o Lees alle kleine lettertjes. Elk woord. Sommige bedrijven brengen zoveel kosten in rekening dat uw kleine aanbetaling van $ 300 kan worden opgeslokt door kosten voordat u de kaart ooit kunt gebruiken. Sommige vereisen dat u een verzekering koopt voor $ 50 of meer per maand. Maar veel bedrijven doen deze dingen niet en dat zijn de bedrijven die je zoekt. Doe je onderzoek en krijg de beste deal voor jou.

Hoewel beveiligde creditcards voor veel mensen een goede optie zijn, zijn er enkele niet-overwegingen. Deze omvatten:

o Wees niet nonchalant over deze creditcard. Als u een beschadigd krediet heeft, is het gebruik van een beveiligde creditcard een uitstekende manier om uw goede kredietwaardigheid te herstellen. Als u nog nooit krediet heeft gehad, is dit een manier om krediet op te bouwen zodat u later traditioneel krediet kunt verwerven.

o Probeer NIET uw limiet (of stortingsbedrag) te overschrijden. Niet alleen zal de aanklacht niet doorgaan, maar het zal ook een teken tegen u zijn. Houd elke maand dat u de kaart gebruikt zorgvuldig bij, zodat u weet dat u niet direct de kredietlimiet in rekening brengt.