Waarom het loont om met een particuliere hypotheekmakelaar te werken?

Men moet vindingrijk zijn om in onroerend goed te investeren. Vaker wel dan niet, is het voor beleggers een uitdaging om zelf de volledige kapitaalinvestering te bedenken. Naast het enorme financiële risico dat men zou lopen door met 100% van hun persoonlijke middelen te beleggen, zou zelffinanciering het expansiepotentieel van een belegger beperken. Dit zijn de belangrijkste redenen waarom beleggers altijd op zoek zijn naar betaalbare financieringsmogelijkheden. Terwijl nieuwe investeerders hun bank misschien als de beste bron van betaalbaar kapitaal beschouwen, presteren particuliere hypotheekmakelaars vaak mijlenver beter dan hun traditionele tegenhangers. Laten we eens kijken wat particuliere makelaars de ideale keuze maakt voor ervaren beleggers.

Hypotheekbemiddelaars werken namens u
In tegenstelling tot financiële instellingen zoals banken, werken particuliere makelaars namens u. Er zijn tientallen financiële producten op de markt, maar de bankfunctionaris bij uw bank biedt alleen hun eigen hypotheekproducten aan. Uw particuliere hypotheekbemiddelaar daarentegen heeft toegang tot meerdere kredietverstrekkers en tientallen hypotheekproducten. Hij zou de meest concurrerende hypotheek voor u vinden en vaak namens u onderhandelen over verschillende uitgaven.

Makelaars worden betaald door de kredietverstrekkers
Hypotheekfacilitators werken samen met meerdere geldschieters op een op geldschieter gebaseerd compensatiemodel, wat betekent dat hun salaris uit de zak van de geldschieter komt. Hoewel sommige makelaars mogelijk ook kosten in rekening brengen bij de klanten, informeer dus zeker naar hun kosten. Houd er rekening mee dat deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de lokale markt. Markten met onroerend goed van hoge waarde hebben bijvoorbeeld een klein percentage vergoeding, 0,50% tot 1%, terwijl betaalbare of relatief goedkopere markten kosten tot 2,75% kunnen zien.

Hypotheekmakelaars kunnen leningen voor investeerders vinden met een minder dan perfecte kredietscore
Strenge leencriteria ontnemen investeerders kansen om in onroerend goed te investeren. Particuliere makelaars werken met een groot aantal kredietverstrekkers, waaronder kredietverstrekkers die leningen aanbieden aan beleggers met lagere kredietscores. Bovendien stelt uw hypotheekmakelaar uw voordelen voorop en vindt hij kredietverstrekkers met de meest concurrerende tarieven en de beste financieringsstructuur.

Hypotheekbemiddelaars zijn experts in hun vakgebied
In tegenstelling tot traditionele bankmedewerkers hebben particuliere makelaars een beter beeld van de lokale markt. Ze moeten concurrerend blijven om te overleven in de markt. Als u met een particuliere makelaar werkt, vraag hen dan naar hun kwalificaties en kies dienovereenkomstig.

Hypotheekmakelaars kunnen u tijd en werk besparen
Investeren in onroerend goed kan verwarrend zijn voor beginnende beleggers, gezien de grote hoeveelheid papierwerk en het werk dat nodig is om een ​​lening te verwerken. Hypotheekbemiddelaars kunnen dankzij hun netwerk de verwerkingstijd verkorten door met flexibele kredietverstrekkers te werken, of kunnen in ieder geval het voorwerk voor u doen. Ze zijn goed thuis in het vereiste papierwerk, het follow-upschema en andere leenvereisten waaraan de lener moet voldoen. Het hebben van een concurrerende makelaar zal uw angst verminderen en het hele proces soepeler maken.

Gevolgtrekking
De juiste particuliere hypotheekmakelaar kan helpen het vermogen van een belegger en het rendement op kapitaal te maximaliseren. Als u een vastgoedinvesteerder bent of zelfs voor het eerst een huis koopt, is werken met een particuliere hypotheekmakelaar een ideale keuze.