Waar geld lenen als de banken niet willen lenen – Hoe geld lenen met slecht krediet?

Gelukkig zijn banken lang niet de enige instellingen die geld lenen aan mensen. Als een bank je geen geld laat lenen, is de kans groot dat je een minder dan perfecte kredietwaardigheid hebt. Hoewel dit voor veel kredietverstrekkers een probleem kan zijn, zijn er genoeg anderen die gespecialiseerd zijn in mensen met een slechte kredietwaardigheid.

Een slechte kredietwaardigheid geeft wel een signaal aan kredietverstrekkers dat u een hoger risico loopt dan iemand zonder uw kredietproblemen, dus de voorwaarden van slecht krediet lenen kunnen vaak worden aangepast om dit te compenseren. Wat dat betekent is dat als een geldschieter denkt dat het minder waarschijnlijk is dat hij al zijn geld terugkrijgt door te lenen aan mensen met een geschiedenis van kredietproblemen, ze waarschijnlijk een hogere rente gaan vragen om hun grotere verliezen goed te maken.

Er zijn echter andere soorten leningen waarbij een slechte kredietwaardigheid sowieso veel minder een probleem is. De belangrijkste zijn gedekte leningen, waarbij het geld dat u leent, is beveiligd tegen iets dat u bezit, meestal uw huis, maar soms ook een auto. Wat dit betekent is dat de lening wettelijk verbonden is met het eigendom van uw huis, dus als u de lening niet zou betalen en niet terugbetaalt, kan de geldschieter uw huis laten verkopen om hun geld te krijgen. Omdat ze dit ultieme vangnet hebben om op terug te vallen, zijn ze veel meer bereid slechte kredietbeoordelingen over het hoofd te zien en veel hogere bedragen uit te lenen.

Het andere type leningen dat vaak niet afhankelijk is van een kredietrapport, is voor leningen op zeer korte termijn voor kleine hoeveelheden contant geld. Deze leningen worden betaaldagleningen of voorschotleningen genoemd. Dit is altijd voor relatief kleine bedragen en meestal slechts voor een periode van weken, hoogstens maanden. De reden waarom kredietrapporten er minder toe doen, is dat het onwaarschijnlijk is dat de geldschieter u meer geld zal lenen dan u in uw volgende loonpakket krijgt. Dus op voorwaarde dat u bewijst dat u een baan heeft en aan het einde van de maand wordt betaald, maken ze zich meestal geen zorgen over uw kredietwaardigheid.

U moet voorzichtig zijn als u een van deze soorten leningen overweegt. Gedekte leningen brengen uw huis in gevaar, dus om vrij voor de hand liggende redenen moet u deze zorgvuldig overwegen en er zeker van zijn dat u de terugbetalingen kunt bijhouden. Wetende dat ze uw huis hebben om de schuld te dekken, zijn sommige minder scrupuleuze bedrijven misschien niet zo voorzichtig met het beoordelen van uw vermogen om de lening terug te betalen, en niet erg begripvol als u in de problemen komt. U moet daarom heel voorzichtig zijn wanneer u een bedrijf selecteert om voor zo’n serieuze onderneming te gebruiken.

Plotselinge leningen zijn voor kleine bedragen, maar de rentelasten zijn erg hoog als je de leningen voor langere periodes gebruikt dan bedoeld. Net als gedekte leningen, staat deze vorm van lenen een beetje bloot aan misbruik door minder verantwoordelijke geldschieters, die u maar al te graag buitensporige boetes opleggen als u de lening niet op tijd terugbetaalt. Zorg ervoor dat u aanbevelingen zoekt over gevestigde en gerenommeerde bedrijven en vraag altijd offertes aan van meer dan één.