Waar een persoonlijke lening krijgen?

Het vinden van een persoonlijke lening wanneer u niet over het beste kredietrapport beschikt, kan frustrerend, ontmoedigend en ronduit gênant zijn. Er is niets erger dan uitgelachen te worden door uw bankdirecteur als u dringend contant geld nodig heeft voor die onverwachte noodsituaties.

Er zijn een aantal manieren om de persoonlijke lening die je nodig hebt uit verschillende bronnen veilig te stellen. De eerste stap is om te bepalen hoeveel u nodig heeft en hoeveel u zich kunt veroorloven om elke maand terug te betalen. Onthoud dat elke geldschieter rente gaat betalen boven het bedrag dat u kiest, wat betekent dat u uiteindelijk een hoger bedrag kunt betalen. Als u weet wat u zich realistisch gezien kunt veroorloven om elke maand terug te betalen, kunt u de beste opties identificeren en ervoor zorgen dat u zich niet maandelijks diep in de schulden steekt.

De eerste plaats waar u kunt proberen een persoonlijke lening te krijgen, is uw dagelijkse bank. Houd er rekening mee dat bankinstellingen het moeilijker maken om contant geld te lenen. Dit betekent dat u bepaalde vakjes moet aanvinken, een daarvan is om een ​​uitstekend kredietrapport te hebben. Sommige banken eisen zelfs dat je wat contant geld op je bankrekening hebt staan. Hoewel dit misschien niet logisch is en u waarschijnlijk geen lening zou aanvragen als u geld beschikbaar had, is het belangrijk om te weten wat u kunt verwachten.

Vanwege de moeilijkheid die gepaard gaat met het verkrijgen van een persoonlijke lening via uw bank, wenden de meeste mensen zich tot online bronnen. Er is een groot aantal kredietverstrekkers die online werken. Sommige bieden een extra service waarbij u uw aanvraag voltooit en deze indient bij een aantal kredietverstrekkers om uw kansen op het verkrijgen van het benodigde geld te vergroten.

Het voordeel van het gebruik van online kredietverstrekkers is dat ze u eerder de persoonlijke lening geven die u nodig heeft, zelfs met een slecht krediet. Velen van hen zullen een aanbod doen en het is aan jou om te accepteren of niet. Dit is een goede optie als u al bent afgewezen door uw vaste bank en niet weet waar u zich anders moet wenden.

U kunt een overwaarde overwegen als al het andere faalt. Home equity is een veilig type lening waarbij u uw huis gebruikt als onderpand tegen de lening. Dit verkleint het risico voor de kredietverstrekker, maar vergroot het risico voor u. Als u om welke reden dan ook uw aflossingen niet kunt betalen, kunt u uw huis verliezen om het geleende bedrag te betalen. Overwaarde is ideaal als u een woningrenovatie wilt uitvoeren en een hoger leenbedrag nodig heeft.

Sommige mensen wenden zich tot kredietverenigingen. Kredietverenigingen bieden leningen aan, dit zijn particuliere instellingen die hun financiering van hun leden krijgen. Zorg er bij het omgaan met kredietverenigingen voor dat u uw huiswerk doet en een deal vindt die aan uw budget en vereisten voldoet.

Een van de dingen die u kunt overwegen, is om uw familie en vrienden te benaderen. In sommige gevallen kan een familielid u een persoonlijke lening verstrekken. Als u voor deze optie kiest, zorg er dan voor dat u een contract opstelt en rente betaalt. De gemakkelijkste manier om een ​​vriendschap te verpesten of een gezin te vernietigen, is door geld te lenen, dus misschien wil je eerst online kijken en dit als je uiteindelijke keuze houden.

In het geval dat u in elke richting die u afslaat wordt afgewezen om een ​​persoonlijke lening te krijgen, kunt u overwegen om iemand samen met u te laten ondertekenen. Iemand mee laten ondertekenen betekent dat je de kredietverstrekker een of andere vorm van zekerheid geeft. Het probleem is dat als u om welke reden dan ook niet kunt betalen, de persoon die de lening heeft ondertekend, verantwoordelijk wordt gehouden.