Voordat u koopt: een checklist voor het kopen van een auto

Er zijn eigenlijk vier gebieden om te overwegen: bij het kopen van een auto. U moet bepalen:

  1. Het voertuig dat u nodig heeft (versus wilt)

  2. De waarde van het voertuig (wat het waard is)

  3. De financiële overwegingen voor de aankoop (hoe u ervoor betaalt)

  4. en de mechanische integriteit van de auto (is hij mechanisch in orde)

Natuurlijk zijn er een paar verschillen tussen elk merk en model, maar we zullen de brede penseelstreek van onderwerpen behandelen als een checklist met opsommingstekens.

Checklist voor het kopen van een auto: het juiste voertuig voor u bepalen

Als je een auto koopt, er zijn nice-to-haves en must-haves. Het is aan jou om te beslissen welke wat is. Als je in een gematigd klimaat leeft, zou je kunnen besluiten dat airconditioning leuk is om te hebben. Aan de andere kant, als u in Dallas, Texas of Gwinn, Michigan woont, is airconditioning en verwarming misschien meer een noodzaak voor respectievelijk de zomer- of wintermaanden.

Evenzo, als u vaak zaken doet vanuit uw auto of kinderen meeneemt op lange autoritten, zou u een ingebouwde internetservice als een must-have kunnen beschouwen. Als daarentegen iedereen in het gezin een eigen telefoon of tablet met internettoegang heeft, zou een ingebouwde wifi-hotspot overbodig zijn.

Creëer uw perfecte auto. Doe je huiswerk en bezoek de website van de autofabrikant om de functies te zien die beschikbaar zijn op verschillende merken en modellen. Maak een lijst van wat je wilt in een voertuig. Het voertuig dat u uiteindelijk koopt, heeft misschien niet allemaal van de Leuk-to-haves. Maar het zou alle moeten hebben nodig hebben-to-haves. Als u een lijst maakt, kunt u de beste vinden die bij uw voorkeuren past.

Bepaal wat het waard is. Er zijn verschillende sites om de waarde te bepalen. Edmunds en Kelley Blue Book zijn populaire sites om de voertuigwaarde te beoordelen op basis van zijn kenmerken en staat. Als u een inruil heeft, zorg er dan voor dat u ook de waarde van uw bestaande voertuig bepaalt, want dit maakt deel uit van de deal.

Bepaal wat u zich kunt veroorloven. Als u van plan bent om contant te betalen, is de beslissing eenvoudig. Als u echter van plan bent uw aankoop te financieren, heeft uw kredietscore rechtstreeks invloed op de rentevoet van uw lening. Kredietscores onder de 690 brengen over het algemeen hogere tarieven met zich mee. Onthoud dat de kosten van de auto niet het prijskaartje zijn minus eventuele inruilwaarde en incentives. Het omvat de rente die wordt betaald voor de financiering van een lening. Financiële geletterdheidsbronnen zoals The Financial Acumen Course leren hoe u uw credit score kunt verbeteren om u geld te besparen. Het is aan jou om je kredietwaardigheid te beschermen en te voorkomen dat je wordt uitgebuit door roofzuchtige geldschieters, dus kijk rond. Overschrijd uzelf niet te veel op krediet door meer auto te kopen dan u zich kunt veroorloven.

Inspecteer het voertuig voordat u het koopt. U wilt een betrouwbaar voertuig kopen, geen onderhoudshoofdpijn. Elke aankoop van een tweedehands voertuig is een situatie waarbij de koper moet oppassen, zelfs als het via een gerenommeerde dealer gaat. Als u een monteur heeft, verwacht dan iets tussen $ 100 en $ 200 te betalen voor een grondige voertuiginspectie. Als u geen monteur heeft, zijn er een aantal noodstop-alternatieven. U kunt het voertuig als goedkopere optie naar een externe reparatiewerkplaats brengen die staatsinspecties uitvoert. Of u kunt het voertuig zelf inspecteren als u zich daar prettig en goed bij voelt. Onder andere de remmen, uitlaat en vering, controleer de olie. U kunt veel vertellen over de staat van de motor door te kijken naar de staat van de olie van het voertuig.

Het zelf inspecteren van een voertuig kost wat tijd. Het is vies werk, maar als je bekend bent met auto’s, is het je goedkoopste optie. De aankoopinspectie is een must voor zowel gemoedsrust als voor het verminderen van verborgen reparatiekosten.

Zodra u het best passende voertuig heeft gevonden, ervoor heeft gezorgd dat u de middelen hebt om ervoor te betalen, en de mechanische integriteit heeft gecontroleerd, bent u klaar om verder te gaan met uw nieuwe set wielen.