Voor- en nadelen van een aflossingsvrije hypotheek

Bij persoonlijke leningen of hypotheken gaat het in principe om een ​​maandelijks aflossingsschema dat meestal is afgestemd op het type lening dat u heeft afgesloten. Leningen zoals studieleningen of studieleningen vereisen dat u begint te betalen na een bepaalde periode of leningen zoals persoonlijke leningen die meteen moeten worden terugbetaald. In beide gevallen en bij veel andere soortgelijke leningen moet je terugbetalen in termijnen die een optelsom zijn van de hoofdsom en de rente. De kleine lettertjes in het contract ondertekend bij de aanvaarding van de leningen regelt meestal dit betalingsbedrag. Maar er zijn leningen beschikbaar die kunnen helpen het bedrag dat u moet terugbetalen te verminderen om uw stress te verminderen. Deze leningen worden aflossingsvrije hypotheken genoemd.

Leningen met alleen rente zijn leningen die worden verstrekt met dien verstande dat u gedurende een bepaalde periode zeer lage betalingen zult doen omdat u gedurende die tijd alleen de rente betaalt. Nadat de periode is verstreken, moet u echter beginnen met terugbetalen in volledige termijnen om ook het kapitaal vrij te maken. Deze leningen kunnen u enorm helpen de financiële druk op u te verminderen, zodat u geld overhoudt voor uzelf en andere huishoudelijke uitgaven.

De Financial Services Authority schat dat vier op de tien huishoudens in het Verenigd Koninkrijk voor dit soort hypotheek hebben gekozen. Dit type lening heeft een aantal voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat de aflossingen die in eerste instantie moeten worden gedaan aanzienlijk lager zijn dan bij elke andere vorm van lening. In bedrijven die werken volgens het buy-to-let-concept kunnen deze leningen enorm voordelig zijn voor de investeerders. Deze ondernemers kunnen namelijk de belasting terugvragen die zij over de rente hebben betaald. Ze zijn ook van mening dat ze met de constante stijging van de vastgoedtarieven het kapitaal in een later stadium misschien kunnen afbetalen. Ook als u bij het aangaan van deze lening een spaarrekening of een vast deposito naast elkaar start, kunt u de rente die u daar ontvangt gebruiken om uw hypotheek af te lossen. Dus op de lange termijn kun je misschien zelfs wat geld besparen.

Er zijn ook enkele nadelen aan deze regeling. De grootste is het feit dat de rentetarieven niet vast zijn en fluctueren met de tarieven in de markt. Ook geeft het geen duidelijke richtlijnen voor de terugbetaling van de hoofdsom. Dit kan nadelig zijn in de latere fasen van de aflossing en ook wanneer de looptijd van de hypotheek is verstreken en u geen andere middelen heeft om het bedrag af te betalen. Een andere slechte eigenschap van deze leningen is dat, in tegenstelling tot in het geval van de andere leningen, waarbij de afgeschreven kosten van het onroerend goed het kapitaalbedrag verlagen, het kapitaalbedrag in aflossingsvrije periode hetzelfde blijft gedurende de looptijd.

Er zijn genoeg redenen om een ​​aflossingsvrije hypotheek te nemen of niet, maar wees uiterst voorzichtig wanneer u een lening aangaat om alle voorwaarden zorgvuldig te lezen voordat u tekent.