Vijf tips voor leningaanvragen

Door de ‘credit crunch’ en de algemene nervositeit op de financiële markten zijn kredietverstrekkers voorzichtiger geworden met het uitlenen van geld. Velen hebben hun vingers verbrand en zullen leningaanvragen nu veel nauwkeuriger bekijken dan in het verleden. Als u overweegt een lening af te sluiten, bijvoorbeeld via een vergelijkingswebsite, wilt u uw aanvraag zo aantrekkelijk mogelijk maken om afwijzing te voorkomen. Hier zijn vijf tips die uw kansen op goedkeuring van uw leningaanvraag vergroten.

Je krijgt maar één kans om een ​​goede eerste indruk te maken. Zorg ervoor dat je jezelf en je sollicitatie zo aannemelijk mogelijk presenteert. Kijk goed als u de leningverstrekker of bank persoonlijk moet ontmoeten. Wees stipt, wees beleefd en doe je best om te laten zien dat je een veilige en betrouwbare optie bent. Voer ook alle correspondentie op een volwassen en verstandige manier. De leningverstrekker heeft alle kaarten. U moet uw best doen om hen ervan te doordringen dat hun geld veilig is bij u.

Controleer uw kredietwaardigheid. Er zijn verschillende criteria waar de leningverstrekker naar zal kijken om vast te stellen of zij u geld zullen lenen of niet en zij zullen een beeld van uw leningswaardigheid opbouwen via uw kredietrapport. Hoe sterker uw kredietgeschiedenis, hoe groter de kans dat u slaagt in uw aanvraag. Controleer uw kredietwaardigheid om er zeker van te zijn dat deze zowel actueel als nauwkeurig is. Er zijn tal van bureaus die tegen een kleine vergoeding uw status kunnen controleren. Dit is het moment om eventuele fouten of verkeerde informatie op te lossen die van invloed kunnen zijn op uw leningaanvraag.

Als uw kredietgeschiedenis verschijnt met een vraagteken bij uw naam (misschien heeft u CCJ’s tegen u of heeft u een record van ontbrekende terugbetalingen van leningen), zou u kunnen ontdekken dat uw aanvraag wordt afgewezen of dat een lening tegen een hogere rente wordt aangeboden tarief.

Zorg ervoor dat u bovenop uw bestaande leningen zit. Laat uw huidige verplichtingen niet in de weg staan ​​bij uw aanvraag voor een nieuwe lening. Staat u op uw huidige adres in het kiezersregister? Is het lenen tegen uw creditcards en rekening-courantkredieten onder controle? Denk ook aan de nieuwe aflossingen. Kunt u de extra aflossingen regelen als de lening wordt goedgekeurd?

Houd uw lening aanvraag binnen redelijke grenzen. Bij het aanvragen van onrealistische kredietbedragen gaan alarmbellen rinkelen. Hoe verhoudt het bedrag dat u aanvraagt ​​zich tot uw inkomen? Het heeft geen zin voor jou of je leningverstrekker om een ​​bedrag af te spreken dat je weinig kans hebt om terug te kunnen betalen. Verstandige leningaanvragen worden serieus behandeld, de andere gaan gewoon de prullenbak in.

Niet te vaak toepassen. Elke aanvraag voor een lening of een andere vorm van krediet wordt geregistreerd. Als u steeds geweigerd krediet krijgt of steeds meer leent in een korte periode, worden uw aanvragen gesignaleerd en worden uw kansen om de lening veilig te stellen kleiner. Het ziet er verdacht uit en suggereert dat u misschien niet voorzichtig bent met uw geld of dat er onderliggende redenen zijn waarom u herhaaldelijk wordt geweigerd. Beheer uw financiële situatie, beheer uw financiële informatie en beheer uw leningaanvragen zorgvuldig als u wilt dat uw leningaanvraag succesvol is.