Vijf tips om uw lening in 2018 te vergroten

Wat is kredietwaardigheid?

Over het algemeen wordt een ongedekte / persoonlijke lening door de geldschieter genomen om aan hun financiële crisis en eisen te voldoen. Dit soort leenbedrag kan worden gebruikt om aan hun persoonlijke behoeften te voldoen, afgezien van een huis- of autolening. Van alle kredietnemers wordt verwacht dat ze aan een bepaalde kredietfactor voldoen en aan alle criteria voldoen om in aanmerking te komen voor een lening. De geschiktheidscriteria kunnen bepaalde limieten hebben voor inkomen, uw trekkingen, bankgedrag, uw CIBIL-score, inkomensstabiliteit, kredietgeschiedenis in het verleden, enz. Het kan echter variëren tussen alle financiële kredietverstrekkers. Met behulp van factoB’s Berekening om in aanmerking te komen voor leningen u leert of u in aanmerking komt voor een lening. Je hebt ook toegang tot factoB’s EMI, SIP, CIBIL Score, fooi en inkomstenbelasting calculator.

Over het algemeen wordt 50% van uw inkomen in aanmerking genomen als terugbetalingsmogelijkheid door andere financiële kredietverstrekkers, terwijl factoB’s rekening zullen houden met 55% van uw inkomen.

Wat zijn de geschiktheidscriteria voor leningen?

Wat zijn de voorwaarden waaraan moet worden voldaan? Wie komen in aanmerking voor een persoonlijke lening?

Niet eten factoB u kunt alleen een lening aanvragen als u een werknemer in loondienst bent.

Vijf tips om de kredietwaardigheid te vergroten:

1. Verhoog de looptijd van de lening

Als u een laag inkomen heeft of ook andere EMI heeft dan kunt u de looptijd van de aflossing van de lening verlengen. De reden hierachter is dat het de hoeveelheid EMI zal verminderen. De geschiktheid voor het krijgen van een lening wordt groter naarmate u de looptijd van de lening verhoogt.

2. Houd uw CIBIL-score bij

Voordat u een lening aanvraagt, moet u ervoor zorgen dat uw CIBIL-score goed moet zijn en een schoon rapport moet bijhouden. Als je een goede score hebt, kun je het zelfs vragen aan bank- of niet-bancaire financiële bedrijven [NBFC] om u een lening te geven tegen de meest competente rentetarieven. Een goed en schoon rapport van de CIBIL-score verhoogt automatisch de geschiktheid voor het krijgen van een lening.

3. Documenten

Alvorens een lening aan te vragen, moet de geldschieter essentiële documenten bij zich hebben. De documenten kunnen het basisidentiteits- en adresbewijs bevatten, samen met een arbeidsbewijs en salarisstroken, bankafschriften enz. Als u alle documenten heeft om de lening aan te vragen, komt u automatisch in aanmerking.

4. Bestaande verplichtingen wissen

Verminder andere schulden en financiële verplichtingen. Banken en niet-bancaire financiële bedrijven [NBFC] mag geen leningen verstrekken aan degenen die te veel schulden en rekeningen hebben te betalen. Als u de bestaande leningen vereffent voordat u nieuwe aangaat, kan dit automatisch de geschiktheid vergroten.

5. Relatie met bancaire of niet-bancaire financiële bedrijven [NBFC]

Als u klant bent bij een bank of niet-bancaire financiële bedrijven [NBFC], kunt u een lening krijgen van dezelfde financiële instellingen die u mogelijk al vertrouwen en de benodigde documenten die u nodig hebt om een ​​lening aan te vragen.

Deze berekening kan eenvoudig in een paar seconden worden gedaan door een paar details in te vullen. Voor het berekenen van de fooi kunt u onze mobiele applicatie – factoB raadplegen.

Men moet kiezen voor een salarissysteem met de leningmodule, waar men zijn werknemers een lening kan verstrekken volgens hun vooraf gedefinieerd beleid. De lening kan worden gebruikt als voorschotsalaris of via NBFC’s.