Vijf tips om geld te besparen

Met het huidige economische klimaat en de stijgende kosten van levensonderhoud zoeken mensen naar manieren om geld te besparen. Naast geld op een spaarrekening of beheerde fondsen, kunt u ook geld besparen door slim om te gaan met uw financiën.

Banken

Ga bij het kiezen van een bank niet zomaar voor de eerste die je ziet. Kijk goed rond, want ze bieden zeer verschillende rentetarieven voor zowel sparen als lenen. Lees de kleine lettertjes en laat iemand het je uitleggen als je het niet helemaal begrijpt. U kunt aanzienlijk besparen door de juiste producten en de juiste bank te kiezen.

Begroting

Een goede manier om te beginnen met sparen is om te begrijpen wat uw uitgaven zijn en te zien waar al uw geld naartoe gaat. U kunt dan kijken hoe u de kosten kunt verlagen en een deel van uw onnodige uitgaven kunt verminderen. Je zult versteld staan ​​hoeveel geld je eigenlijk elke week verspilt. Het maken van een budget lijkt misschien een overweldigende taak, maar het is het uiteindelijk meer dan waard. Het zal u helpen uw uitgaven onder controle te houden en u meer geld te besparen.

Voedsel

Elke week wordt er veel geld uitgegeven aan eten. Helaas kunnen we er niet omheen omdat we moeten eten. U kunt het bedrag dat u elke week uitgeeft, verminderen door een paar eenvoudige dingen te doen. Koop bij het winkelen de generieke merken. U zult merken dat deze producten vaak net zo goed zijn als de bekende merken, maar slechts een deel van de prijs kosten. Probeer het generieke merk en als je ze niet leuk vindt, kun je altijd terugschakelen. Stop met uit eten te gaan en bewaar maaltijden voor een speciale gelegenheid. Maak ’s ochtends je eigen lunch in plaats van deze te kopen. U kunt uzelf meer dan $ 50 per week besparen en het zal waarschijnlijk ook een stuk gezonder zijn. Koop een echt goede lunchbox, ze maken tegenwoordig geweldige dozen met veel compartimenten om je eten te scheiden. Maak thuis grote maaltijden en vries aparte porties in. Je bespaart jezelf ook tijd. Koop een slowcooker voor jezelf. Deze zijn geweldig om in de winter te gebruiken, ze besparen tijd en je kunt ook goedkopere stukken vlees gebruiken die heerlijk smaken. U zult ook merken dat u veel geld kunt besparen door groot in te kopen.

Amusement en lichaamsbeweging

Ga naar de bibliotheek in plaats van nieuwe boeken te kopen. Boeken kosten gemiddeld $ 30 per stuk, terwijl u er zoveel als u wilt gratis kunt lenen bij de bibliotheek. Wacht tot nieuwe films op dvd uitkomen in plaats van naar de bioscoop te gaan. In plaats van elk jaar honderden dollars te betalen voor een lidmaatschap van een sportschool, koop je wat fitnessapparatuur voor thuis als je de ruimte hebt. Er zijn ook enkele geweldige workout-dvd’s beschikbaar die net zo effectief zijn als een gymles. Voor een echt goedkope vorm van beweging ga je wandelen.

Auto

Bespaar geld op het gebruik van uw voertuig door het regelmatig te onderhouden, zodat het niet kapot gaat en een klein fortuin kost om te repareren. Het zal ook efficiënter werken. Bekijk de benzineprijzen en noteer wanneer de goedkope benzinedagen zijn. Maak er een gewoonte van om bij lange ritten je cruise control te gebruiken en gas rustig in bij het opstijgen van de lichten, je verbruikt een stuk minder benzine.