Vijf redenen om een ​​persoonlijke lening te weigeren

Zou je niet willen dat persoonlijke financiën een verplicht vak was op de universiteit? Helaas leren te veel van ons per ongeluk. Wanneer u een persoonlijke lening nodig heeft en wordt afgewezen, weet u misschien niet wat er is misgegaan en hoe u dit kunt oplossen. Hier zijn enkele aanwijzingen.

GEEN KREDIET

Geen krediet is een situatie waarin u nog nooit krediet heeft gebruikt en daarom geen kredietgeschiedenis heeft die de bank kan beoordelen. Ze kunnen op geen enkele manier een weloverwogen beslissing nemen over het al dan niet terugbetalen van een persoonlijke lening op basis van uw kredietgeschiedenis. Geen krediet is erger dan slecht krediet. Als u in aanmerking komt voor en regelmatig betaalt voor dit soort inleidende vormen van krediet, kunt u een “geen krediet”-score overwinnen:

· Studiefinanciering

· Beveiligde creditcard (inclusief aanbetaling)

· Wordt toegevoegd aan het goede krediet van een ouder of echtgenote: kaart, autolening, enz.

LAAG KREDIET

Laag krediet neemt verschillende vormen aan. Als u meer dan 30% van uw toegestane schuld gebruikt, kan dit een negatieve invloed hebben op uw score. Te veel vragen van rondkijken voor leningen zullen u ook hard raken. Vervallen in betalingen, wanbetalingen of faillissementen zijn gigantische rode vlaggen en het kan lang duren voordat het weer is hersteld.

Andere dingen waar kredietverstrekkers naar kunnen kijken, zijn of u al dan niet aanzienlijke activa heeft als u in gebreke blijft met de lening. Ze controleren ook of uw schulden gediversifieerd zijn of dat u slechts één type schuld heeft.

INKOMEN

Bij het aanvragen van een persoonlijke lening is doorgaans een bewijs van inkomen vereist. Als u werkloos of onderbezet bent, kan dit tegen u werken in het goedkeuringsproces van de lening. Kredietverstrekkers kunnen ook een werkgeschiedenis nodig hebben om te zien hoe lang u al bij uw huidige werkgever werkt en om te bepalen of u doorgaans een stabiele baan heeft. Regelmatig baanverlies of verandering zal een schuldeiser vertellen dat uw betalingen mogelijk niet betrouwbaar zijn.

DOEL VAN DE LENING

Geloof het of niet, uw aanvraag kan worden afgewezen vanwege het beoogde doel van de lening. Financiële instellingen hebben het recht om de parameters rond hun uitbetalingen in te stellen en kunnen uw aanvraag accepteren of afwijzen op basis van waar u het geld voor wilt gebruiken.

BLACKLISTING

Als u al eerder in gebreke bent gebleven met het betalen van schulden, kan uw naam op een lijst komen te staan ​​van wie u niet mag uitlenen, ook wel bekend als een ‘zwarte lijst’. Dit blijft je lang achtervolgen en is moeilijk te wissen. Als u de schuldproblemen oplost, zorg dan voor documenten om de oplossing te bewijzen.

GEEN KREDIETCHEQUE LENING

Als u nu een lening nodig heeft, maar bang bent dat u misschien niet in aanmerking komt voor een persoonlijke kredietlijn, kunt u in aanmerking komen voor een lening zonder kredietcheck. Misschien bent u in een mum van tijd op weg naar een betere financiële toekomst!