Vijf jaar tot rijkdom

Wie je ook bent of waar je ook vandaan komt, je kunt jezelf de komende vijf jaar rijk maken. Natuurlijk zijn er een paar dingen die je moet doen om jezelf op het goede spoor te krijgen.

1. Evalueer het heden.

Kijk eens goed naar uw huidige financiële positie. Waar komt het geld vandaan en waar gaat het heen? Wat is uw schuldpositie? Houd je je aan een budget? Heb je ook een budget? Ligt u ondersteboven in uw huis of auto? Als je echt niet zeker weet wat er met je geld gebeurt, probeer dan elke cent die je uitgeeft twee tot vier weken op te schrijven… je zult waarschijnlijk verbaasd zijn hoeveel geld je verspilt! Het belangrijkste punt is dit: als je rijk wilt zijn, moet je precies weten en begrijpen waar je geld naartoe gaat.

2. Dump de schuld.

Er is “goede schulden” en “slechte schulden”. Goede schuld is geleend geld waarmee u meer verdient dan het kost. Dat wil zeggen, het geleende geld wordt op de een of andere manier geïnvesteerd, zodat het bedrag dat u verdient meer is dan de rente die u betaalt om het te lenen. (Dit is de manier waarop woninghypotheken) gebruikt om te werken!) Elke andere schuld is oninbare schuld. Periode. Als u slechte schulden heeft, moet u deze zo snel en zo goedkoop mogelijk kwijtraken. Als je ondersteboven in je huis of auto ligt, doe het dan weg. Als je begraven bent in consumentenschulden, doe er dan vanaf. U kunt niet rijk worden als u veel geld uitgeeft aan het betalen van schulden.

3. Stop de cyclus.

Stop met het gebruik van krediet. Als je het je niet kunt veroorloven om er contant voor te betalen, koop het dan niet. Gebruik nooit krediet voor kortlevende activa zoals voedsel of gas of zelfs kleding. Bepaal welke dingen je nodig hebt, stel prioriteiten en spaar om ze te kopen. Terwijl je toch bezig bent, verkoop al die dingen die je hebt verzameld en die je niet langer wilt of nodig hebt. CraigsList is een geweldige plek om te beginnen!

4. Start een bedrijf … of meerdere!

De beste manier om onafhankelijk rijk te worden, is door voor jezelf te werken. Natuurlijk, als je in loondienst blijft en je uitgaven goed onder controle hebt, kun je uiteindelijk misschien een miljoen dollar besparen. Maar als u uw financiële positie echt ten goede wilt veranderen, moet u een succesvolle ondernemer worden.